reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kilka słów o cycowaniu :)

W dzień mimo wszystko staram się karmić go cycem, jakoś łatwiej mi przecierpieć to jego marudzenie. Dzisiaj po drugiej całej nocy na butli śpi jak aniołek :-) od 7 do tej pory, czyli ponad 2h. Prawie nigdy mu się nie zdarza taka długość snu :nerd: szok.

reklama
hej dziewczyny czy wy sie orientujecie bo ja juz głupieje jak długo można przechowywac ściagniety pokarm w lodówce i zamrazarce bo co strona to inaczej pisza

Kurcze dziewczyny, ale macie przeboje z karmieniem. Mój Julek po butli (z uwagi na żółtaczkę ciągle jeszcze musi być karmiony naprzemiennie mm i cyckiem) śpi po 3 h, a po cycku w nocy też 3 h, a w dzień po około 2h. Cycka ciągnie mi co prawda bardzo krótko, bo po 5-10 minut, ale skoro tyje i nie ryczy to przestałam się tym przejmować. Ostatnio zrobił się co prawda większy żarłoczek więc w dzień budzi się częściej, ale w sumie daje matce odetchnąć przynajmniej 1,5h. Może u was też się wszystko unormuje, a jeśli nie to popieram fakt przejścia na butlę, bo w końcu matka też musi mieć coś z życia, a nie tylko funkcjonować jako bufet. A ludzi, którzy będą wam wmawiać, że jesteście wyrodne matki olejcie totalnie, bo to bufony.

Witajcie,
ja narazie na chwilke bo to pierwsze podrygi po porodzie :)

napisze tylko jak jest u mnie narazie choc to pocztek. Po cukrzycy ponoc nawal moze byc pozniej. A ja jescze jestem po cc. Na druga dobe mialam juz siare, na koniec nawet mialam mleko i temperature. Dostalam paracetamol i mleko zanikło w domu. Pozniej podjelam kroki zwiazane z pobudzaniem laktacji i od dzisiaj ran ( 4 doba) mam pokrm i piersi o 3 rozmiary wieksze.Zobaczymy co dalej bedzie.

Trzymam kciuki za Wasze wyniki w karmieniu. Agunia również zazdroszze 10 minutowego karmienia - u mnie min. 40-50 min, a rekord to chyba ok 2h (ale nie caly czas aktywnie karmione, uff.. )

reklama
A ja mam zapalenie piersi :/ wczoraj bolał mnie cały dzień cyc, a wieczorem wypakowało mi temperaturę 39.5 i generalnie myślałam że zdechnę... :/ wzięłam tabletkę paracetamolu i gorączka spadła a całą noc robiłam okłady z kapusty.
Póki co temperatury nie mam, ale cyc boli nadal i do tego ćwiartka jest cały czas czerwona :(

Do góry