reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilka słów o cycowaniu :)

W dzień mimo wszystko staram się karmić go cycem, jakoś łatwiej mi przecierpieć to jego marudzenie. Dzisiaj po drugiej całej nocy na butli śpi jak aniołek :-) od 7 do tej pory, czyli ponad 2h. Prawie nigdy mu się nie zdarza taka długość snu :nerd: szok.

reklama
hej dziewczyny czy wy sie orientujecie bo ja juz głupieje jak długo można przechowywac ściagniety pokarm w lodówce i zamrazarce bo co strona to inaczej pisza

Kurcze dziewczyny, ale macie przeboje z karmieniem. Mój Julek po butli (z uwagi na żółtaczkę ciągle jeszcze musi być karmiony naprzemiennie mm i cyckiem) śpi po 3 h, a po cycku w nocy też 3 h, a w dzień po około 2h. Cycka ciągnie mi co prawda bardzo krótko, bo po 5-10 minut, ale skoro tyje i nie ryczy to przestałam się tym przejmować. Ostatnio zrobił się co prawda większy żarłoczek więc w dzień budzi się częściej, ale w sumie daje matce odetchnąć przynajmniej 1,5h. Może u was też się wszystko unormuje, a jeśli nie to popieram fakt przejścia na butlę, bo w końcu matka też musi mieć coś z życia, a nie tylko funkcjonować jako bufet. A ludzi, którzy będą wam wmawiać, że jesteście wyrodne matki olejcie totalnie, bo to bufony.

Witajcie,
ja narazie na chwilke bo to pierwsze podrygi po porodzie :)

napisze tylko jak jest u mnie narazie choc to pocztek. Po cukrzycy ponoc nawal moze byc pozniej. A ja jescze jestem po cc. Na druga dobe mialam juz siare, na koniec nawet mialam mleko i temperature. Dostalam paracetamol i mleko zanikło w domu. Pozniej podjelam kroki zwiazane z pobudzaniem laktacji i od dzisiaj ran ( 4 doba) mam pokrm i piersi o 3 rozmiary wieksze.Zobaczymy co dalej bedzie.

Trzymam kciuki za Wasze wyniki w karmieniu. Agunia również zazdroszze 10 minutowego karmienia - u mnie min. 40-50 min, a rekord to chyba ok 2h (ale nie caly czas aktywnie karmione, uff.. )

reklama
A ja mam zapalenie piersi :/ wczoraj bolał mnie cały dzień cyc, a wieczorem wypakowało mi temperaturę 39.5 i generalnie myślałam że zdechnę... :/ wzięłam tabletkę paracetamolu i gorączka spadła a całą noc robiłam okłady z kapusty.
Póki co temperatury nie mam, ale cyc boli nadal i do tego ćwiartka jest cały czas czerwona :(

Do góry