reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kilka słów o cycowaniu :)

reklama
Madziolina ja to byłam przerażona bo co by było gdyby ktoś jednak zrealizował receptę a ja bym to dziecku podała? Przecież ja pojęcia nie mam o lekach a do lekarza idzie się z nadzieją że pomoże a nie zaszkodzi.
Po tej akcji nie mam już zaufania do tej kobiety. Pozostaje nam zmienić przychodnię albo chodzić prywatnie.

Ancona straszne to co piszesz! Ja chyba bym to dodatkowo do dyrekcji czy gdzieś zgłosiła, tym bardziej że chamska była ... Niech się tłumaczy co z niej za "lekarz" za nim faktycznie zaszkodzi jakiemuś dziecku:O!!!

Ancona - też bym to zgłosiła. Do lekarza powinno sie miec zaufanie. Ta pipa jedna !! O Jezuuuuuu jak ja nie nawidzę takich ludzi !!!!
Ja ponad 10 lat pracowałam w Polsce w hurtowni farmaceutycznej i rożne rzeczy widziałam/słyszałam ale żeby świadomie i z premedytacją przepisywać Maluchowi za silny lek to już zakrawa na kryminał ! Najważniejsze, że w aptece kompetentni ludzie pracują.
A Ty kochana mozesz karmić dziecko czym Ci sie podoba bo to Twoje dziecko i Ty za nie odpowiadasz i jej nic do tego. Ważne, że mały przybiera na wadzę i jest zdrowy.

Ostatnia edycja:
My chyba będziemy zmuszeni przyjść na butlę... bo mały skończył 3 tygodnie i nadal nieustająco wisi na cycu, opróżnia obie piersi i nadal jest głody. Dzisiaj od 4 rano do 17 przespał godzinę... I cały czas się wścieka. Ostatecznie dostał 90ml mm i nareszcie usnął. A wcześniej to tylko od cycka do cycka przekładałam go.
Ech... dupnie.

Hmm Viltutti nie wiem co Ci poradzić, ale od 4 do 17 ? Strasznie długo, współczuję Ci bardzo bo i Ty na pewno jesteś wykończona. Pomyśl co Wam lepiej wyjdzie żebyście oboje nie musieli cierpieć.

Hubert jak jest na butli to jest mega grzeczny i ładnie śpi. Wiadomo problemy z zaparciami czasem są ale jak go przepajam wodą to i kupki idą. Pamiętam że z Kubą miałam to co Ty - wisiał na cycku całymi dniami i wraz był głodny ale cztery miesiące wytrzymaliśmy później butla poszła w ruch bo albo ja nie umiałam go przystawiać albo on nie umiał ssać i nie najadał się jak trzeba.

My spełniamy wszystkie punkty świadczące o poprawności karmienia: przystawiam go prawidłowo, mały ciągnie ładnie i zjada cyca do końca, pokarmu mam dużo... problem jest taki, że dziecko się nim nie najada. Bo może ciągnąć nieustająco tylko cycki zmieniam. Więc totalnie nie wiadomo o co chodzi :/ I staje się z każdym dniem marudniejszy.
A jak podajemy mu mm to zjada takie ilości jakby bez cyca funkcjonował. Dzisiaj np. opróżnił oba i upokoił się dopiero po 90ml mm.
Wiem że pokarmu mam dużo, bo jak ściągam (kiedy mały dostaje butlę) to bez problemu ściągam po 120ml z każdej piersi... więc to chyba dziwne żeby 3 tygodniowe dziecko zjadało 240ml mojego pokarmu i jeszcze poprawiało 90ml mm.

Nic, doszliśmy do wniosku że chyba małego przerzucimy na mm, bo ja się męczyć mogę, tylko szkoda mi dziecka jak jest głodne i wściekłe. Więc dla zaspokojenia własnych ambicji szkoda mi go trzymać tylko na mojej piersi.

reklama
Jak masz tak dużo mleczka to może karm go najpierw piersią i później jeszcze butelką mi tak położna mówiła (niestety u nas cycuś całkiem odpadł) zobaczysz może wtedy będzie miał dłuższe przerwy między karmieniami i zrobi się spokojmiejszy bo jak ładnie ssie to szkoda całkiem z cyca rezygnować.

Do góry