reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kilka słów o cycowaniu :)

U mnie mleko pojawiło sie dopiero wczoraj ale cały czas go przystawiałam. Sutki miałam całe zakrwawione i spuchniete. Kupiłam ręczny laktator i od wczoraj Filip jest na moim mleku :D
Masc lansinoh polecona przez położną czyni cuda. Po dwóch dniach sutki wygojone i dzisiaj następne karmienie spróbujemy z cyca.
Lansinoh » Z mysla o matkach karmiacych piersia

Dodatkowo we wtorek mamy zabieg podcięcie wędzidełka - chyba tam zejdę na zawał :(

reklama
Mika, po podcięcie wedzidelka bedzie lepiej chwytał pierś i nie bedzie ranił. Wiem o czym pisze - z doświadczenia.

U mnie mleko pojawiło sie dopiero wczoraj ale cały czas go przystawiałam. Sutki miałam całe zakrwawione i spuchniete. Kupiłam ręczny laktator i od wczoraj Filip jest na moim mleku :D
Masc lansinoh polecona przez położną czyni cuda. Po dwóch dniach sutki wygojone i dzisiaj następne karmienie spróbujemy z cyca.
Lansinoh » Z mysla o matkach karmiacych piersia

Dodatkowo we wtorek mamy zabieg podcięcie wędzidełka - chyba tam zejdę na zawał :(

Lanolina z tej firmy czyni cuda! Serio!

JOTEMKO - wiem, że to dla Nas szansa na bezbolesne dla mnie i wygodne dla Niego karmienie tylko mi się włączył syndrom matki kwoki ;D

Kroczku mi w szpitalu polozne tez kazaly Oskara budzic i on tez kompletnie nie chcial jesc bo byl zaspany. Potem pediatra powiedziala ze to bzdura z tym wybudzaniem i jesli dziecko jest zdrowe to najlepiej sobie samo wszystko reguluje, a dluzszy sen jest mozgowi bardzo potrzebny.

Lacze sie w bolu z cieknacymi i zalewajacymi, u mnie tez jest masakra... Jak wychodze z domu bez dziecka to obowiazkowo pakuje do torebki laktator bo po 2h od karmienia mam wrazenie ze zaraz pekne i leci ze mnie jak z fontanny...
W nocy to samo, jak maly je rzadziej niz co 2h to sie budze w kaluzy...

Bylismy w zeszlym tygodniu na wazeniu, chyba mam calkiem dobry ten pokarm - Oskar przez 4 tygodnie przybral na wadze 1300g :)

Jouluatto no to piękny przyrost wagi jak na 4 tygodnie!!!! A mówią że to na butelce dzieci tak szybko przybierają.

Ignaś jest w połowie swojego trzeciego tygodnia życia i chyba właśnie zwiększyło mu się zapotrzebowanie na jedzenie, bo dzisiaj jeszcze ani razu nie przespał dłużej niż godzinę. Jak się budzi to nie daję mu od razu cyca tylko czasem próbuje zagadać, trochę na rączkach potrzymać, ale i tak zaraz kończy się to awanturą o cyca. No ale dobrze, niech sobie je jeśli ma taką potrzebę. A ja już widzę że mleka zaczyna być przez to więcej bo też częściej przemakam.

U mnie nadal nadmiar mleka, jestem w stanie ściągnąć na raz około 250-300 ml, także kilka razy dziennie bluzkę i biustonosz przebieram, na prześcieradło obowiązkowo flanelka, bo w nocy za każdym razem powódź. Mała uwielbia cyca i nie bardzo chce jeść z butli.

Ale macie fajnie z tym karmieniem.......aż mi się smutno zrobiło....no ale trudno, ważne, że mały rosnie i przybiera na wadze po mm:tak:

reklama
Do góry