to moja czka na potęgę bo po każdym jedzeniu więc jakoś to powiązane być musi..dziś jestem wykończona, mała się pcha do cyca co dwie godziny, ssie półtorej godziny że w ani jednym ani drugim ani kropla nie zostaje i dalej ryczy, że głodna więc jeszcze 60ml mm wsuwa, do tego kolki ma dziś okropne mimo że dostaje espumisan przed każdym karmieniem..teraz mąż ją wziął bo ja nie mam już totalnie siły, nie wiem co zrobię od wtorku bez mamy sama z Lilą cały dzień aż wieczorem mąż wróci, aż mi się ryczeć chce jak o tym myślę.
reklama
madziolina_p
Fanka BB :)
Bidulinki dwie, moze sie malej unormuje z tym jedzeniem i kolki przejda. A co do czkania to tak czytalam.
Edysiek
odkrywca
Wam też tak mleko leci w nocy? Ostatnie noce ciągle mam mokrą piżamę i tak ze 2 razy muszę zmieniać. Normalnie się zastanawiam czy nie spać w biustonoszu z wkładkami
Edysiek mi wkładki nie pomagają bo chwila i juz sa mokre. Ja pod pidzamę wkłądam złozone pieluchy tetrowe,ale i tak musze zmieniac 2 razy bo i one przemakaja mi.
Najgorsze że to mleko jest takie lepkie, i jak przemokne to kleje sie. Wkurza mnie to już. Chyba bede musiała na prześcieradło kłąsć jeszcze jakieś podkłady bo i pościel i prześcieradło mam mokre.
Najgorsze że to mleko jest takie lepkie, i jak przemokne to kleje sie. Wkurza mnie to już. Chyba bede musiała na prześcieradło kłąsć jeszcze jakieś podkłady bo i pościel i prześcieradło mam mokre.
marcia331
U mnie nie jest tak zle jak u was ale moze dopiero sie rozkreca. Bo juz od dwoch nocy rzeczywiscie mi leci samo, ze koszule mam mokre. A dzisiaj w nocy to juz marzylam zeby sie mlody obudzil bo chce jak balony i ledwo sie dotknelam a mleko juz lecialo. Nie mowiac juz o lezeniu na boku. Ale wtedy tez wkladam sobie zlozona tetre. Oczywiscie jak karmie malego to tez bez tetry sie nie da bo z drugiego cyca kapie. No ale wole tak niz sie zastanawiac czy na pewno mam wystarczajaco mleka.
u mnie nie do tego stopnia ale jak mała długo śpi a w nocy do 5h to jak wstaje to mam napuchniete do tego stopnia ze sie boje ze mi skora popeka i tylko dotkne to leci ;/ i pizama tez mokra wiec wkladam wkladki ale za wygodne to to nie jest..
madzikm76
Ja od początku śpię w biustonoszu i we wkładkach, bo jak minie więcej niż 2 godziny od poprzedniego karmienia to mi samo mleko leci, na szczęście wkładki starczają. Ale już przy karmieniu to zazwyczaj jesteśmy i ja i Emma i otoczenie zlane mlekiem. Emma zawsze się odczepi przynajmniej raz na początku karmienia i mleko leci pod wielkim ciśnieniem w różnych kierunkach. Wkurzające to jest nie powiem, ale wam nie zazdroszczę, bo na łóżko jeszcze nie przeciekam, i nie muszę się obkładać pieluchami. Może pomogło by wam ściąganie nadmiaru pokarmu, albo powstrzymanie trochę laktacji okładami z lodu?
Mi tez sie model ulewajacy trafilU nas karmienie też co chwile średnio co godzine przez godzine
Mam pytanie czy wasze dzieci też tak ulewaja jeju już mam dość
Pije jakies 15 min potem odpoczywa więc ja go do odbicia odbije pije i odbija znowu potem go trzymam na rękach jakies 20 min kładę na poduszce klinowej i za chwile ulewa wrrrr i za chwile znowu głodny
Ala tak nie miała ona wymiotowala często bo się krztusila
No cóż mam nadzieje że się unormuje
U znajomych po 6mc dziec sie wylechyl z tej przypadlosci dopiero.
Ech meble, podloga ciuchy... moj zalewa co sie daNawet nie wiedziałzam że ulewanie to taki częsty problem... Ja się wczoraj zaczęłam zastanawiać czy wszystko jest ok bo Misiek prawie nie ulewa tak jak wcześniej (odrobina pokarmu pod prawie kazdym jedzeniu) tylko 2-3 razy dziennie hmm... tak jakby wymiotuje od razu większą ilość. No i w takiej sytuacji pieluszka na ramieniu za dużo nie pomoże, bo siła rażenia jest znacznie wieksza;-)
Edysiek
odkrywca
To u mnie chyba nie jest tak źle, bo pościel nigdy nie ucierpiała, tylko piżamę mam mokrą
reklama
kroczek_k
Nowy rok, nowa nadzieja
Ile ja bym dala Laski zeby mi tak mleko lecialo no ale moze sie jeszcze rozkreci. Ktoras pisala ze jej dziecko przesypia w nocy nawet 5h bez przerwy i tak sie zastanawiam co robic bobKubus tez tak ladnie spi to mi go kazali wybudzac co 3h bo musi jesc zeby mozg odzywiac a on jest taki spiacy ze nie chce jesc