reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy wymienić łóżeczko?

Nie powiem, że moja córka nigdy z nami nie spała, bo się zdarzało, ale to sporadyczne przypadki :tak: Ale tez spała u siebie :tak: po coś w końcu to łóżeczko miała :-D

reklama
Moj Kuba spal z nami moze pare razy, kiedy zle sie czul albo byl chory ale bardzo pilnowalam tego, zeby nie "zadomowil"sie w naszym malzenskim lozu bo wiem, ze bardzo trudno tego oduczyc. Raz wyjelam szczebelki z lozeczka, obudzilam sie o 3 w nocy i z przerazeniem odkrylam, ze moj 2 letni synek z zadowoleniem spaceruje po pokoju:rofl:

Moje dziecko nie umie ze mna zasnac nawet w obecnosci mojej nie potrafi usnac chyba ze jest chora to wtedy tak :tak:tylko na raczkach ja swoja Blanke tez uczyalam spania w lozeczku i samodzielnego zasypiania :tak:bez kolysania itp;-)
Tez nie raz mialam wyrzuty sumienia ze jestem wyrodna mataka zamiast tulic glaskac i razem usypiac , wkladalam do lozeczka i sama usypiala z maskotka;-);-)

Moj Kuba spal z nami moze pare razy, kiedy zle sie czul albo byl chory ale bardzo pilnowalam tego, zeby nie "zadomowil"sie w naszym malzenskim lozu bo wiem, ze bardzo trudno tego oduczyc. Raz wyjelam szczebelki z lozeczka, obudzilam sie o 3 w nocy i z przerazeniem odkrylam, ze moj 2 letni synek z zadowoleniem spaceruje po pokoju:rofl:

No to dał czadu Kuba :-D:-D:-D:-D:-D Często mu się to zdarzało?

A tak w ogóle to przepraszam. Nie przedstawiłam się :zawstydzona/y:
Mam na imię Monika i jestem mamą 2-letniego Witusia. Urzęduję głównie na Styczniówkach 2007 :tak::-D i jak to mój mąż mówi jestem maniaczką BB :-D:-D:-D:-D

U nas bardzo dobrze sprawdzilo sie to ze za dwa m. ma pojawic sie nowa dzidzia,no i kupilismy luzio z oslonkami po bokach,mowiac malej ze lozeczko oddamy baby jak sie urodzi a to jest jej nowe krolestwo,przejscie z lozeczka do lozka wiazalo sie tez ze zmiana pokoju,odnowilismy jej pokoik,bo dotad spala w lozeczku w naszym pokoju,ponaklejalam jej sliczne misie na sciany,ktore uwielbia,kupilam kolorowa posciel i lampke nocna ktora sobie sama wlacza i wylacza,
No i Viki juz nie chce slyszec o lozeczku,spi w nowym pokoju od dwoch tyg. i moze raz chciala do lozeczka ale po wlozeniu zaraz chciala wyjsc,w dzien kladzie sie sama i zasypia bez problemu,noca jeszcze czasami musze przy niej posiedziec,ale i tak to dla mnie sukces ze mala tak szybko zaakceptowala tyle zmian w jej zyciu.:-):-):-)

reklama
Monika 77 na szczescie tylko raz mu sie zdarzylo wedrowac w srodku nocy:dry:, oczywiscie rano byl osowaialy i zmeczony. Dlatego pomyslalam sobie ,ze narazie wymiana lozeczka nie ma sensu, w naszym przypadku. Troche zadziwona jestem, ze mlodsze dzieci, tak jak pisaly dziewczyny wczesniej, roczne i troche starsze spia bez problemow w lozku bez szczebelkow. U nas na razie nie ma rady, jeszcze pol roku Kuba bedzie spal w zakratowaniu.:-p

Do góry