reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

reklama
To samo zaobserwowałam wczoraj w wannie czuję kopniaki wiec chciałam popatrzec czy to jest widoczne na zewnatrz no i przy każdym kopie
brzusio podskakuje jak piłeczka juz normalnie widac ze coś nam w brzuniu buszuje ;) :)

A ja wczoraj jak dotykałam brzunia wieczorkiem to poczulam coś - chyba nóżki i jak je dotykałam, to córcia oddawała kopniaczkami. Mąż zauważył moją szczęśliwą minkę i też spróbował. zabawa byla niezła i chyba niuni tez się podobało. Ciekawe kiedy bedziemy mogły przez brzuszek zozróżnić części ciała naszych dzieci.

No właśnie Karola te zabawy są najfajniejsze nazywam je stuku-puku jak te małe wiedzą że mają nam odkopać ;) :) rewelacja!!!
A jaki ubaw przy tym jest!! ;D ;D

Moja juz od jakiegos czasu weszla w okres buntu (moze dzieki temu ominie nas w okresie dojrzewania) ;-)
Nie odpukuje, nie kopie, kiedy chce uszczesliwic kopniaczkami moja mame, przestaje kopac natychmiast po pzylozeniu reki przez kogokolwiek innego niz ja.... Najbardzie daje sie we znaki, kiedy usypiam i nie moge nic spokojnie zjesc, bo tak skacze....
Taka zlosliwa mlpka po mnie ;-)
A w brzuszek wali juz tak, ze pies sie na to gapi nawet i podskakuja mi spodnie.... To akurat bardzo mi sie podoba :-)

No mi tez ostatnio fajnie brzuszek podskakiwal. Moj maz byl zachwycony. Lezal pozniej z 40 min i bez przerwy wgapial sie w brzucholka. A Male pokazlao sie dwa razy i koniec. Pewnie smacznie spalo pod czujnym okiem ojca:p

Anetko, nasze szkraby żyja tym samym rytmem! Tylko ostatnie ruchy przed moim snem wyczuwam ok. 21, a potem zasypiam.
Przed ciążą do ok. 2,3 w nocy się turlałam i usnąć nie mogłam a teraz najpóźniej 21.30 padam jak stonka po opryskach.

reklama
Do góry