reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy ruchy maleństwa?

Jeszcze jakiś tydz temu mogłam sobie przespać całą noc spokojnie, a teraz wystarczy że sie na bok przewrócę i od razu czuje małą jak kopie, nie są to na tyle silne kopniaki by mi nie dały zasnąć ale już wyraźnie je czuje!
W ciągu dnia od rana mała dokazuje w brzusiu potem od 9-13 mam spokój i popołudniu budzi sie maly diabełek
i szaleje do 16.00 potem znowu cisza i wieczorkiem powtórka z rozrywki!! ;D

reklama
Czy wy tez tak macie:czasem jak po dluzszym lezeniu na lewym boku odwroce sie na plecy to tuz pod bepkiem mam twarda wystajaca "gulę" na szerokosc brzucha. Wyglada to tak jakby macica byla napieta na maxa do przody. Po kilkunastu(-dziesieciu) sek. brzuszek opada i jest znow miekki.
Zastanawiam sie czy to cos groznego, czy tylko dzidzia sie odwraca, a potem sila grawitacji ja odciaga w dol podbrzusza???

Mika ja tak czasami mam, ale nie koniecznie po leżeniu bokiem. Czasami myslę, że to dzidzia tak sie uloże, ale czasami to juz sie zastanawiam, czy to nie macica tak sie napina. Na szczęscie mi tez mija po krotkim czasie.

Moje malenstwo brykalo dzis w nocy i obudzilo mnie w okolicach3. Nie spalam z godzine, zwlaszcza, ze moj maz mial ataki chrapania.:)

Szkoda, ze nie znam plci, ale trudno trzeba poczekac, .Kiedy wykonuje sie kolejne standardowe USG?

Mika a co Ci gin mówił ze za wcześnie na płeć ??? Hmm ja znałam w 16 tyg już może idź na jakieś
dokładne USG na bank sie dowiesz bo już na pewno widac może lekarzowi sie nie chce szczegółowo oglądac ?

Myfa, Nospa jest stara jak swiat:-) Wczesniej bylam miej powszechnie znana, bo byla tylko na raecepte i "reglamentowana". Dawali tylko na pogotowiu, w ciezkich przypadkach i kobietom w ciazy....
Az sama sie zdziwilam, ze od jakiegos czasu jest w tak powszechnym uzyciu :-)

Pamietam ze jako nastolatka miałam mega bóle miesiączkowe i wtedy błagałam o nospę w aptece bo bez recepty
dać nie chcieli a teraz bez problemu sie kupi .... ale w ciąży jeszcze nie brałam choć mam w apteczke w razie czego ;)

reklama
Dokladnie Karolla, kiedys o nospe trzeba bylo blagac i niezbyt chetnie ja przepisywano nawet na recepte.... Ze niby taka silna.... A co teraz oslabla nagle??
Nawet te wieksza dawke (nospe forte), chetnie przepisuja lekarze np. przy zapaleniu pecherza (pomaga, pomaga..... nie chce sie tak strasznie czesto siku), czy problemach jelitowych....
Mhm....

Do góry