reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy ruchy maleństwa?

reklama
To samo zaobserwowałam wczoraj w wannie czuję kopniaki wiec chciałam popatrzec czy to jest widoczne na zewnatrz no i przy każdym kopie
brzusio podskakuje jak piłeczka juz normalnie widac ze coś nam w brzuniu buszuje ;) :)

A ja wczoraj jak dotykałam brzunia wieczorkiem to poczulam coś - chyba nóżki i jak je dotykałam, to córcia oddawała kopniaczkami. Mąż zauważył moją szczęśliwą minkę i też spróbował. zabawa byla niezła i chyba niuni tez się podobało. Ciekawe kiedy bedziemy mogły przez brzuszek zozróżnić części ciała naszych dzieci.

No właśnie Karola te zabawy są najfajniejsze nazywam je stuku-puku jak te małe wiedzą że mają nam odkopać ;) :) rewelacja!!!
A jaki ubaw przy tym jest!! ;D ;D

Moja juz od jakiegos czasu weszla w okres buntu (moze dzieki temu ominie nas w okresie dojrzewania) ;-)
Nie odpukuje, nie kopie, kiedy chce uszczesliwic kopniaczkami moja mame, przestaje kopac natychmiast po pzylozeniu reki przez kogokolwiek innego niz ja.... Najbardzie daje sie we znaki, kiedy usypiam i nie moge nic spokojnie zjesc, bo tak skacze....
Taka zlosliwa mlpka po mnie ;-)
A w brzuszek wali juz tak, ze pies sie na to gapi nawet i podskakuja mi spodnie.... To akurat bardzo mi sie podoba :-)

No mi tez ostatnio fajnie brzuszek podskakiwal. Moj maz byl zachwycony. Lezal pozniej z 40 min i bez przerwy wgapial sie w brzucholka. A Male pokazlao sie dwa razy i koniec. Pewnie smacznie spalo pod czujnym okiem ojca:p

Anetko, nasze szkraby żyja tym samym rytmem! Tylko ostatnie ruchy przed moim snem wyczuwam ok. 21, a potem zasypiam.
Przed ciążą do ok. 2,3 w nocy się turlałam i usnąć nie mogłam a teraz najpóźniej 21.30 padam jak stonka po opryskach.

reklama
Do góry