reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kiedy nastepne dziecko????

Jaka różnica wieku między rodzeństwem będzie/albo jest??

• 1 rok

Głosów: 5 8,8%
  • 2 lata

Głosów: 19 33,3%
  • 3 lata

Głosów: 17 29,8%
  • 4 lata

Głosów: 7 12,3%
  • 5 lat

Głosów: 6 10,5%
  • 6 lat

Głosów: 0 0,0%
  • 7 lat i więcej

Głosów: 4 7,0%

• Wszystkich głosujących
    57
  • Ankieta zamknięta .
Pomiędzy moimi dziemi będzie dokładnie 2 lata i prawie 3 miesiące. Choć rocznikowo będą to już 3 lata. Co prawda chciałam żeby ta różnica była większa ale... musi być jak jest.

reklama
Witam,

Mam 9,5 miesięczna córeczkę, zastanawiam się nad drugim dzieckiem w najbliższym czasie, choć mam wielkie obawy co do opieki nad dwójka maluchów.... Większość z Was ma dwójkę dzieci z neiwielką różnicą wieku, jak sobei dawałyście rade po urodzeniu drugiego dziecka? Ciężko było? Dużo ciężej niż z jednym dzieckiem? JAk polącyzć opiekę dwójki dzieci? Troche mnei to przeraza, choc bardoz chciałabym mieć dwójke z mała róznića wieku (1,5-2 lata róznicy)
Wiem ze jak dzieci troszke podrosną to juz bedzi e zgorki i same plusy - przynajmniej mam takie wyobrazenie :-) tylko cyz da sie przetrwac ten pierwszy rok? podzielcie sie swoim doswiadczeniem ;-)
Jak znosiłyscie ciaze i opieke nad pierwsyzm maluszkiem? Koniec ciazy troche osłabia organizm,ciagle czuc zmeczenie i maluch potrzebuje ciaglej uwagi,opieki itp?

Witam,jestem Agnieszka!!! moja córeczka ma 22 miesiące i myslę o kolejnym dziecku, ale nie wiem czy dam sobie radę???może ktos z Was mi pomoże i podpowie jak sobie dawało radę z dwójką w pierwszych miesiącach???pozdrawiam:)

Witam!U mnie jest 8,5 roku r~óżnicy między dziewczynkami i mam nadzieję że będ~ą dobrze się dogadywać narazie jest bardzo dobrze.pozdrawiam.mamusia z mazur
.

Witam!U mnie jest 8,5 roku r~óżnicy między dziewczynkami i mam nadzieję że będ~ą dobrze się dogadywać narazie jest bardzo dobrze.pozdrawiam.mamusia z mazur
.

Jak wyglądała opieka nad starszą córka podczas twojej ciąży,nie było Ci ciężko?
Czy dużo ciężej jest teraz z dwójka dzieci? Jak wyglada zywkly dzień? duzo się zminiło?

Witam
U mnie różnica miedzy strasza córa a młodszym synkiem wynosi 7 latek. :-)
Moze opisze jak u nas wygląda dogadywanie się... Początki były super, córka była zachwycona małym braciszkiem, dużo pomagała, wydoroślała bardzo w tym czasie, stała sie bardziej samodzielna, uczyła duzo Alexa, bawiła sie z nim. Teraz gdy synek ma juz 3 latka troszke się zmieniło tzn. wiadomo jak to 3 letnie dziecko ciekawe wszystkiego, prubuje bardzo "ingerować" w zycie córki, tzn. np. chodzi wszędzie za nią. rusza jej rzeczy w pokoju czy chce to co ona.. Co córce która ma 10 lat teraz i zaczyna sie pomału wiek buntownika nie bardzo sie podoba ;-) Mimo wszystko bardzo sie kochaja, są za sobą bardzo jedno placze drugie biegnie pyta co sie stało, takze to najwazniejsze.:-)
Pozdrawiam

Witam
U mnie różnica miedzy strasza córa a młodszym synkiem wynosi 7 latek. :-)
Moze opisze jak u nas wygląda dogadywanie się... Początki były super, córka była zachwycona małym braciszkiem, dużo pomagała, wydoroślała bardzo w tym czasie, stała sie bardziej samodzielna, uczyła duzo Alexa, bawiła sie z nim. Teraz gdy synek ma juz 3 latka troszke się zmieniło tzn. wiadomo jak to 3 letnie dziecko ciekawe wszystkiego, prubuje bardzo "ingerować" w zycie córki, tzn. np. chodzi wszędzie za nią. rusza jej rzeczy w pokoju czy chce to co ona.. Co córce która ma 10 lat teraz i zaczyna sie pomału wiek buntownika nie bardzo sie podoba ;-) Mimo wszystko bardzo sie kochaja, są za sobą bardzo jedno placze drugie biegnie pyta co sie stało, takze to najwazniejsze.:-)
Pozdrawiam
Witaj Marto!!! mam nie typowe pytanko.czy nie mialas problemu żeby się na nowo przyzwyczaić do pieluch itp. przy takiej różnicy wieku??? Wybacz że tak pytam ale moja Roksanka ma 22 miesiace i zastanawiam sie nad kolejnym dzieciatkiem:)pozdrawiam ,widzę że też jestes w Anglii :)

witaj
nie niemiałam problemu, w sumie juz chciałam od jakiegos czasu jak córka miała z 5 latek drugą dzidzie, przyszło troszke później. Bardziej miałam stresa czy wszystko pamiętam i czy sobie poradze, bo jak rodziłam córcie mieszkałam z mamą wiec wiadomo jak to mama przy boku, zawsze pomogła poradziła a tu w sumie sama, mąż w pracy. Ale takich rzeczy się nie zapomina i teraz jak patrze z perspektywy czasu wiem że byłam bardziej opanowana, nie leciałam jak tylko mały zakwilił, od małego uczyłam by spał w łóżeczku itp. takich rzeczy jest mnóstwo, których się nauczyłam i zmieniłam wychowując synka. ;-)
A co do miejsca zamieszkania tak mieszkamy teraz w anglii od ponad roku juz:tak:
pozdrawiam

reklama
U mnie róznica wieku będzie 9 lat.I bardzo żałuję ,że tak późno zdecudowałam się na tę ciążę.U mnie miedzy mną a bratem jest 12 lat różnicy i nie mamy wspólnych tematów prędzej mój Dominik ma więcej do pogadania z bratem niż ja u nas pewnie bedzie tosamo.Planujemy z mężem 3 dzieci ,więc po urodzeniu odczekam najpóźniej 4 lata:-)

Do góry