reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy najlepiej zrobic test ciążowy????

reklama
wedlug moich obliczen zrobilam osiem dni po owulacji domowy, za chwile z krwi i wyszly pozytywne, ale kazdy ma inaczej, niektorym wychodzi dopiero w dzien kiedy powinna wystapic miesiaczka albo i pozniej, sprobowac zawsze mozna, pozdrawiam

jezeli dojdzie do zaplodnienia, jajko wytwarza odrobine hcg na swoje wlasne potrzeby - dzielenie, podroz do macicy etc, po 6-8 dniach implantuje sie w bl sluzowej macicy i od tego momentu produkcja hcg wzrasta i po 48 godz od implantacji jest wykrywana w moczu.
a ze we krwi jest szybciej niz w moczu wiec mysle ze mozna zrobic badanie krwi na hcg juz po 8-10 dniach.

hej, jestem nowa ;) Ja zrobiłam test 31 marca (4 dni przed okresem) i wyszedł pozytywnie (taka blada kreseczka), potem codziennie robiłam test i kreska coraz ciemniejsza - mam nadzieję, że nie robiłam zbyt wcześnie? We wtorek idę do lekarza potwierdzić (mam nadzieję, że wszystko dobrze, trzymajcie kciuki!). Pozdrawiam serdecznie!

I ja dzisiaj rano test zrobiłam, wyszedł pozytywnie, kreska była blada ale była. Okres powinnam dostac na 6 kwietnia, troche jeszcze poczekam zanim umówie się do lekarza.

Hej jestem nowa na tym forum... jestem w trakcie matur i miesiączka spóźnia mi sie 8 dni i sie zastanawiam czy to z powodu stresu czy jestem w ciaży.. mam dziwne objawy nudności ale nie wymiotuje mam stan pod gorączkowy i zatwardzenia bolą mnie piersi... robiłam test ale wyszedł negatywny czytałam na forum że testy mogą nie wykryć ciąży .. chce zrobić jeszcze jeden za kilka dni... co o tym sądzicie?

Test zrób najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki . Mi wcześniej wychodziły negatywne:)

reklama
no właśnie moze to stres ale chciałabym zeby to jednak była ciaża....w pon zrobie test i zobaczymy co bedzie:)
;-)

Do góry