reklama
Groch
Zaciekawiona BB
W takim razie trzymamy kciuki takie "podstawowe" apteczne testy wykrywaja ciaze 7-10 dniowa, ale oczywiscie maja pewien procent omylności, jezeli chcesz byc 100% pewna, idz do ginekologa na usg - zobaczy czy jest dzieciatko, no i skieruje na badanie krwi na poziom beta hCG
daj znac, oczywiscie, jutro rano..
Katarina2308
Fanka BB :)
Ja zrobiłam test parę dni przed planowaną miesiączką i wyszedł pozytywny. Dwie kreski były bardzo wyraźne.
Loree
Fanka BB :)
W takim razie trzymamy kciuki takie "podstawowe" apteczne testy wykrywaja ciaze 7-10 dniowa, ale oczywiscie maja pewien procent omylności, jezeli chcesz byc 100% pewna, idz do ginekologa na usg - zobaczy czy jest dzieciatko, no i skieruje na badanie krwi na poziom beta hCG
Wczesnej ciąży usg nie wykryje! Zwłaszcza takiej, której nawet test nie wykrył! A na bete nie potrzeba żadnego skierowania!!!
Groch
Zaciekawiona BB
Loree.. u mnie usg pokazalo 2,5tyg pecherzyk ciazowy.. wg mnie to jest wczesna ciaza nast dnia zrobilam test i byly 2 kreski - potem tego samego dnia zrobilam hCG - wyszlo 848mIU/ml..
jezeli jest dobry, obeznany z usg ginekolog to nawet takie malenstwa potrafi wykryc
a nie wiem czy trzeba skierowanie na hCG we krwi, bo jestem lekarzem i moge zrobic to w pracy
Milenciu - gratulacje teraz nie powtarzaj testu, tylko od razu hCG - bedziesz wiedziala na pewno a potem gin. aha - no i bierz kwas foliowy
jezeli jest dobry, obeznany z usg ginekolog to nawet takie malenstwa potrafi wykryc
a nie wiem czy trzeba skierowanie na hCG we krwi, bo jestem lekarzem i moge zrobic to w pracy
Milenciu - gratulacje teraz nie powtarzaj testu, tylko od razu hCG - bedziesz wiedziala na pewno a potem gin. aha - no i bierz kwas foliowy
Groch
Zaciekawiona BB
aha - a testy wykrywaja hCG > 25mIU/ml..to wtedy jajko chyba jeszcze wedruje z jajowodu do macicy, wiec usg rzeczywiscie tego jeszcze nie wykryje
ale jak tylko zacznie sie implantowac....
poza tym poziom gonadotropiny bardzo szybko wzrasta od momentu implantacji jajeczka, wiec jak juz jest test na 2 kreski to juz jest szansa ze bedzie cos widac.
ale jak tylko zacznie sie implantowac....
poza tym poziom gonadotropiny bardzo szybko wzrasta od momentu implantacji jajeczka, wiec jak juz jest test na 2 kreski to juz jest szansa ze bedzie cos widac.
Ostatnia edycja:
reklama
Witam.Mi @ spóżnia się już 12 dni.Test robiłam 2 dni temu i wyszedł negatywny:-(. A mnie pobolewa brzuch,mdli mnie i często muszę siusiu.Pozatym mam większy apetyt i odrzuciło mnie od kawy,którą uwielbiam.Pozatym zauważyłam zmiany w piersiach choć mnie nie bolą.
Teraz już sama nie wiem co mam myśleć.Czy to możliwe że test nie wykrył jeszcze ciąży,która może już być?;-)
Prosze o szybką odpowieć. POZDRAWIAM
Teraz już sama nie wiem co mam myśleć.Czy to możliwe że test nie wykrył jeszcze ciąży,która może już być?;-)
Prosze o szybką odpowieć. POZDRAWIAM