reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy najlepiej zrobic test ciążowy????

reklama
W takim razie trzymamy kciuki :)takie "podstawowe" apteczne testy wykrywaja ciaze 7-10 dniowa, ale oczywiscie maja pewien procent omylności, jezeli chcesz byc 100% pewna, idz do ginekologa na usg - zobaczy czy jest dzieciatko, no i skieruje na badanie krwi na poziom beta hCG :D
daj znac, oczywiscie, jutro rano..

no i zrobilam wynik pozytywny 2 kreseczki. :-) jejku jak sie ciesze a jednoczesnie bardzo stresuje jak to teraz bedzie.

ja zrobiłam test dzien po planowanej @ i wyszla słabiutka druga kreska, powtórzylam go potem kolejnego dnia i druga kreska nadal słabiutka.

W takim razie trzymamy kciuki :)takie "podstawowe" apteczne testy wykrywaja ciaze 7-10 dniowa, ale oczywiscie maja pewien procent omylności, jezeli chcesz byc 100% pewna, idz do ginekologa na usg - zobaczy czy jest dzieciatko, no i skieruje na badanie krwi na poziom beta hCG :D
daj znac, oczywiscie, jutro rano..

Wczesnej ciąży usg nie wykryje! Zwłaszcza takiej, której nawet test nie wykrył! A na bete nie potrzeba żadnego skierowania!!!

Loree.. u mnie usg pokazalo 2,5tyg pecherzyk ciazowy.. wg mnie to jest wczesna ciaza:) nast dnia zrobilam test i byly 2 kreski - potem tego samego dnia zrobilam hCG - wyszlo 848mIU/ml..
:) jezeli jest dobry, obeznany z usg ginekolog to nawet takie malenstwa potrafi wykryc:)
a nie wiem czy trzeba skierowanie na hCG we krwi, bo jestem lekarzem i moge zrobic to w pracy:)

Milenciu - gratulacje:) teraz nie powtarzaj testu, tylko od razu hCG - bedziesz wiedziala na pewno:D a potem gin. aha - no i bierz kwas foliowy:D

aha - a testy wykrywaja hCG > 25mIU/ml..to wtedy jajko chyba jeszcze wedruje z jajowodu do macicy, wiec usg rzeczywiscie tego jeszcze nie wykryje:)
ale jak tylko zacznie sie implantowac....
poza tym poziom gonadotropiny bardzo szybko wzrasta od momentu implantacji jajeczka, wiec jak juz jest test na 2 kreski to juz jest szansa ze bedzie cos widac.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam.Mi @ spóżnia się już 12 dni.Test robiłam 2 dni temu i wyszedł negatywny:-(. A mnie pobolewa brzuch,mdli mnie i często muszę siusiu.Pozatym mam większy apetyt i odrzuciło mnie od kawy,którą uwielbiam.Pozatym zauważyłam zmiany w piersiach choć mnie nie bolą.
Teraz już sama nie wiem co mam myśleć.Czy to możliwe że test nie wykrył jeszcze ciąży,która może już być?;-)
Prosze o szybką odpowieć. POZDRAWIAM

Do góry