reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy na zakupy ;)

Forever a wygodnie ci w biustonoszu? Bo ja kiedyś zasnęłam przez przypadek i mnie strasznie gniótł, no ale to nie był jeden z tych sportowo-wygodnych... Myślisz, że to dużo da?
Najpierw przepraszam, że mi się wkleił dwa razy ten sam post - coś mi internet szaleje, może przez tą zimę.:zawstydzona/y:
Wygodnie. Ja wogóle od zawsze byłam specjalistką zasypiania w ubraniu kładąc się "na chwilę". :-) A do spania wybieram taki zupełnie miękki.

reklama
ja bede musiała zacząć spać w staniku bo mi niewygodnie już z piersiami...
no i straciłam wątek....

a no.... ta koszuleczka zakładana jest prześliczna...ale niestety nie na mój biust.wyskoczyłby na ziemie zanim bym się oglądneła :) póki co szukam piżamki z krótkim rękawkiem :) może w tesco się coś fajnego znajdzie :-)

niestety nici z moich piżamkowych zakupów bo właśnie dostałam opieprz od mamy żebym tyle nie kupowała bo ona nie bedzie miała mi co kupić pod choinkę :) no cóz...dałam mikołajowi wytyczne co do piżamki i czekamy hehe :)

a co wy kupujecie mamą bo pojęcia nie mam co wymyślić :( tacie juz zamowilam wino - jakies takie bajeranckie z izraela o smaku owocow lesnych i tytoniu :) jutro jade je odebrać :)
miśkowi tez nic jeszcze nie wymyśliłam :(

a sobie kupie....nie smiejcie sie tylko....gwiazdki z milky waya na allegro ....mam taka ochote na gwiazzzdkkiii !! :D

Ironia, te gwiazdki są suuuuperrr :-D

A co kupuję? Mamie robimy kalendarz - ze zdjęciami jej trzech córek :-) I dorzucamy komplet kosmetyków [fajne są te gwiazdkowe komplety w marketach]. Mojemu Kudłatemu dam koszulkę - jeszcze nie wiem, jaką - albo z napisem jakimś, albo z zespołem.

Biustonosze - jak na razie tylko i to właściwe od początku urosły mi piersi z większego B do pełnego C, ale jakoś sobie radzę tym co mam - choć ostatnio kupiłam jakoś przezornie ze 3 większe w outlecie, markowe a za 30 zł - oraz jeden rosnący od B do D oraz drugi typu koszulka. Nie wiem co myślicie, ale jak tylko się dowiedziałam - a nawet jeszcze wcześniej na etapie starań postanowiłam - zaczęłam spać w biustonoszu ( oczywiście miękkim ) aby mi piersi jakoś zbytnio formy nie straciły. Kremy wcieram oczywiście też.

Hmm, ja nosze rozmiar D nie zauwazylam zwiększenia objetosci biustu, ale pod nim juz mam 80, jeszcze nie wcieram ani kremów, ani nie spię w biustonoszu - no bo nie mam zadnego wygodnego i wiekszego w obwodzie pod..
Jak do tej pory nigdzie nie lazilam po sklepach bo strasznie wymiotuje - siedze na zwolnieniu, tak wiec chodze bez :-)

Ps. a czy nosicie juz spodnie ciązowe? bo ja przestalam sie dopinać, mam straszny ścisk i przez to brzuch mnie boli - biorę luteinę wiec macica jest bardzo rozluzniona

Ostatnia edycja:
Aestima mi nic nie wypadało. Nie należę do tych biuściastych, pozatym spałam też w staniku do karmienia. Ja mam szarą i fioletową. Fioletowy w rzeczywistości bardziej mdły niż na zdjęciach.
Gosiaczek ja ciążowych jeszcze nie noszę, ale w niektórych normalnych zrobiłam już lekki tuning :-) Polega on na tym, że gumkę recepturkę przewlekam przez dziurkę od guzika i zczepiam o guzik. Mam nadzieje, że nie namotałam :-)
Co do spania w staniku to w pierwszej ciąży nie spałam, jak urodziłam małego to tylko w staniku. Tak mi zostało i teraz 24h na dobę chodzę w biustonoszu.

ja w tamtym roku tacie kupiłam świetną koszulkę z iron maiden z edim z ostatniej płyty death on the road ..juz pokazuje jaką..
tata ubrał ją na wigilie do babci (za która nie przepada) do garnitury ze skory hehe świetnie wyglądał :)

iron_maiden_-_death_on_the_road

reklama
Do góry