reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy na nocnik?

Witam.
Do momentu kiedy przeczytałam ten wątek nie myślałam wogóle o nocniczku.
Teraz myślę, że warto wcześniej przyzwyczajac dziecko do nocniczka aby potem nie był zaskoczony i zdziwiony.
Jestem pewna, że spodoba się ta cała zabawa Kubie a jeszcze jak zagra, ha....
Jutro biegnę po fajowy niebieski nocnik dla mojego Kuby :laugh:
Pozdrawiam

reklama
A ja właśnie w niedzielę wyciągnęłam "tron" ;D Owszem, na naukę to może i sporo za wcześnie, ale myślę, że na przyzwyczajanie do urządzenia to w sam raz. Posadziłam Idę kilka razy w ubraniu. Za pierwszym razem ryczała, potem jej się spodobało. Teraz tron stoi w łazience, jak czasem muszę strasznie pilnie siusiu, a Ida nie daje się wsadzić do łóżeczka, to sadzam ją na nocnik, sama szybko "się załatwiam", ona na szczęście jeszcze nie umie z niego zejść ;D Wczoraj nawet wyczytałam, że przy nauce korzystania z dużego sedesu warto dziecku pokazać, o co chodzi, jak się ktoś nie wstydzi ;) No więc ja jej pokazuje teraz, bo za 2 lata pewnie już będę się wstydziła ;)

ostatnio Arek wchodzi do łazienki i zaczyna stukać ręką w nocnik wtedy sadzam go na niego i robi do niego kupke, może to i zbieg okoliczności ale to sie juz kilkanaście razy zdarzyło ;D 8) ;D

super, ja zakupiłam tron, ale K z niego wieje, nawet seundy nie posiedzi, jakby go parzyło ;D ::), na razie dałam spokój

My w piatek zakupilismy tron!!! W piatek Wiki siedziala w ubranku bo byla juz ykapana a bardzo ja to interesoalo.A jak zobaczyla ze on gra JAK COS JEST W SRODKU TO W OGOLE...w sobote siedziala na golasa!!! :) Sluchajcie ona wcale sie go nie bala. Co najlepsze stekala jak nic. Teraz tylko czekaC NA PIERWSZA ZAWARTOSC!!! jednym slowem pierwsze koty za platy. ::) ::)

Moja córcia przestrzaszyła się tego grajka i nie wiem co teraz, muszę chyba kupić bez melodyjki.....

reklama
Cześć, może na początek powiem jak tu trafiłam. Szukałam w necie info na temat kiedy na nocnik.....
Przeczytałam kilka waszych opinii na ten temat.
I polecam jak we wszystkim kompromis. Czytałam także wiele artukułów napisanych przez specjalistów. I wnioski są dla mnie takie że dzidziuś musi mieć świadomość do czego nocnik służy i po co na nim siada. Wczesne próby 6 tyg. w moim odczuciu są zbędne i wręcz szkodzą dziecku (przecież nie siedzi i jest maleńkie ) ale nie jest to krytyka kogokolwiek!!!!!!
Basia i Basia80 nie unoście się tak na tą kobietę !!!! Ona się zdenerwowała na te 6 tyg. i już
:)

Do góry