reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy mogę urodzić? Końcówka ciąży

aga1919

Zaciekawiona BB
Zaczynam 38 tydzień ciąży, wiem że poród może zacząć się w każdej chwili.
Macie jakieś oznaki w tym tyg ciąży, że nie długo poród się zacznie?
U mnie na razie nic się nie dzieje...

reklama
Ja 39 tc wylądowałam w szpitalu z wyciekiem wód (na miejscu nie potwierdzonym). Polezałam 5 dni i jutro do domu bo nic się nie dzieje... Jedyne oznaki "zbliżającego" się porodu to gęsty, podbarwiony śluz zwiastujący odchodzenie czopu. Poza tym nic, null, nada... Także może być jutro jak i w styczniu :)

Na pocieszenie powiem, że u mnie akcja rozwinęła się z nienacka. Dzien wczesniej byłam u lekarza który stwierdził, że jeszcze to potrwa, a na drugi dzień bach ! Nad ranem odszedł czop i w nocy urodziłam. Skurcze towarzyszyly mi caly dzień. Nie ma wiec co szukac oznak bo u każdej kobiety bedzie inaczej. Jedno moge powiedzieć, że faktycznie wie się że to już i na pewno z niczym tego nie pomylisz.

Skoro nie ma żadnej akcji, wszystko jest ok to nie ma potrzeby siedzenia w szpitalu. Termin mam na 28 grudnia. Czyli równie dobrze mogę urodzić i 10 stycznia. Jakoś nie uśmiecha mi się tyle siedzenia w szpitalu :)

Do góry