nie będę się doszukiwać niczego w tym bo nie warto wałkować tematu
ale leki na wywołanie miesiączki to stosowanie np.duphastonu,luteiny dopochwowej lub też podjęzykowej,ja nigdy nie miałam regularnych cykli i bardzo wiele razy miałam wywoływany okres progesteronem,a progesteron to nic innego jak hormon "działający" w nas od owulacji do okresu,więc podaje się go przez kilka dni i odstawia,po kilku dniach od odstawienia jest okres,a jeśli komuś w tym czasie (podczas owulacji od której się go bierze na ogół)uda się zajść w ciąże to te leki nie szkodzą dziecku a pomagają i ew.podtrzymują ciąże.
I nie twierdze,że znacie się 3 miesiące a wspomniałam,że po 3 miesiacach bycia razem (bycia a znania się to jest duża różnica) zdecydowaliście się na dziecko.
Napisałaś,że rok starasz się o dziecko,a jesteście ze sobą troszkę ponad rok więc po tych 3 miesiącach bycia razem zdecydowaliscie się na dziecko...
Poronienia się niestety zdarzają (były,są i będą)sama straciłam dziecko,a w obecnej ciąży od 26 tygodnia leże praktycznie plackiem by nie urodzić przedwcześnie ze względu na problemy z bardzo skróconą szyjke i skurcze,maluch też gdzieś od 28 tygodnia jest bardzo nisko i tymbardziej musze na siebie uważać.
Robale skąd to stwierdzenie,że straciła dziecko i dlatego ma 4 lata...zaden lekarz nie powie tego pacjentce,że jak straciła dziecko to ma wyznaczony termin na zajście w ciąże.
Po poronieniu samoistnym można odrazu się starać,po zabiegu czyszczenia radzą odczekać 3 miesiące...Ja miałam zabieg,ale nie czekałam,bo dobrze się mną zajeli i bardzo szybko wróciłam do formy i w 1 cyklu po zabiegu zaszłam w ciąże,a teraz to tylko na badaniach słysze że maluch rozwija się bardzo dobrze i nie żałuje decyzji,ze tak szybko się postaraliśmy o dziecko,ale strach i niepewność towarzyszą mi od poczatku ciąży...
malwinkakcp ale jak chcecie dziecko to ja
Was nie będę zmuszać do innej decyzji,najpierw to bym zmieniła lekarza i porobiła podstawowe badania