reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy lekarz potwierdzi ciaże?? :)

reklama
ej to ja myslalam ze wzme tylko to juedno opakowanei poki krwiak sie nie wchlonie , a teraz nastrachalam sie ze odstawienie moze wywyolac krwawienie... hmmm... dobrze ze ide dzisiaj do gina :D!!!

nie,źle mnie zrozumiałaś.
Już piszę sprostowanie :-)
Jeśli nie jest się w ciąży i bierze się progesteron to po odstawieniu jest krwawienie,a jeśli ciąża jest to organizm już zadba o odpowiedni poziom tego hormonu.
Np.komuś dłuży się cykl np 60 dni (ciąża wykluczona)to lekarz przepisuje np.luteine (progesteron) bierze się go kilka dni i odstawia i czeka na okres i się pojawia z tego powodu,że przez te kilka dni do organizmu był dostarczany hormon w odpowiedniej dawce,a potem go już nie ma.
W przypadku ciąży po odstawieniu odpowiedni poziom jest zaachowany :tak: ponieważ jest produkowany przez ciałko żółte...więc bez obaw

ejjjj... ziwerze wam sie z czegos... bo dzisiaj wybija mi 10tc.... mam straszne obawy ze poronie.... - ostatnio coraz wiecej nas traci malenstwa wlasnie w taki okrecie ciazy :(... boje sie ze i mnie to dopadnie :(... a ja nie wiem co ja zrobie w takim momencie :(

wiesz co ale ja nie jestem z chłopakiem 3 miesiace tylko rok i 4 miesiace prawie to jest różnica pozdrawiam:)
My jesteśmy razem dłużej 1rok i 4 miesiące i chyba po takim czasie można sie starac o dziecko:)
a przez lekarza straciłam dzidziusia bo stwierdził jak byłam u niego na wizycie prywatnie że nie jestem w ciąży a sie wczoraj okazało że byłam w 2 tygodniu:(:(:(
Nie zawsze można wierzy lekarzowi mam już naprawde do lekarza lekką odległoś na drugi raz pójde nie do 3 lekarzy tylko minimum do 5 lekarzy żebym była bardziej pewna:)mam pytanie kiedy najlepiej sie starac o dziecko????
odrazu po skończeniu sie miesiączki najlepiej chyba????
mam nadzieje że nie będziecie sie mnie już trzepia:) pozdrawiam

Ostatnia edycja:
chyba juz nie bedziemy, bo cos czuje ze ty sie uparlas i nie poczekasz.... zobaczysz kochana ze zycie to nie taka bajka jak ci sie wydaje :)...

ja zawsze bylam zdania ze to ten na gorze o wszystkim decyduje, my nie mamy nic do gadania, to on wie kiedy kogos zabrac do siebie a kiedy dac nowe zycie...

doswiadczamy bolu i cierpienia by dochodzic do pewnych sensow istnienia.... by wiedziec po co tu jestesmy i dojrzec duchowo i psychicznie....

buzki i pozdrowki

P.P. MOJE OBAWY BYLY BEZPODSTAWNE - MALY JEST MEGA RUCHLIWY I NERWUSIATY ;D;D;D... MALY ROJBER :D!

P.P. MOJE OBAWY BYLY BEZPODSTAWNE - MALY JEST MEGA RUCHLIWY I NERWUSIATY ;D;D;D... MALY ROJBER :D!

Już czujesz ruchy dziecka? Szybciutko, ale podobno bardzo szczupłe kobiety to wcześnie czują ruchy maleństwa :tak:
Ja poczułam pierwszy ruch córki dopiero w 15 tygodniu ciąży a regularnie to czułam ją od 18 tc. ;-)

Co do zamartwiania się że coś może pójść nie tak, to chyba każda z nas się tego obawia, bez względu na przebieg ciąży. Ja z natury mamy różne schizy, a jak krawawiłam w ciąży to później bałama się o mała do samego porodu. Dopiero jak mi powiedzieli po porodzie że jest ok, a na początu miała tylo 5 pt w skali Apgar, to odetchnełam i mogłam się spokojnie cieszyć maleństwem.:laugh2:

Pozdrawiam

reklama
Do góry