reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

no wlasnie!! testy czasem oszukuja!!mimo iz mozna je robic bardzo wczesnie!!wiec niema sie co lamac!!napewno bedzie dobrze!

reklama
Witam dziewczynki :),
bardzo podobają mi się Wasze wypowiedzi i bardzo mnie podnoszą na duchu :). Jutro powinnam dostać planowo miesiączkę i mam nadzieję że nie nawiedzi mnie. Wczoraj juz nie wytrzymałam i zrobiłam sobie test. Ku wielkiemu niemiłemu zaskoczeniu wyszedł negatywnie. Mam nadzieję ze to pomyłka. Oczywiscie według moich odczuć mam wszystkie objawy ciązy(pewnie je sobie wmówiłam). Mam powiększone obolałe piersi i nudności. Nie odczywam natomiast zmęczenia ale za to ból kregosłupa. Nie wiem czy takie powinny byc objawy bo tak naprawde to będzie moja pierwsza wyczekiwana tak ciąża. Jakis czas temu byłam w ciąży ale niestety poroniłam w 4 tygodniu. Pamiętam że miałam wtedy tylko i wyłącznie ogromnie obolałe piersi i ten ból mam wrazenie ze odczuwam również teraz. Cały czas w związku z tym się łudzę że tym razem nam się udało. Trzymajcie więc za mnie kciuki. Napiszę Wam jutro czy się udało czy tez nie :(. Może jestem głupia ale wierze w to ze test się pomylił. Pozdrawiam

Och dziewuszki ale Wy podnosicie adrenalinke ;D
Ja jak czytam to przebieram nogami z niecierpliwości. Prosze mi tu natychmiast testować!!!
Elżbietka, Malinosia (witam na forum) szybko do łazienki i robic testy!!!! :D
Czekamy na wieści!!!
Wg moich obliczeń u mnie test pozytywny wyszedł 12 dni po zapłodnieniu no ale nie jest to regółą.
Pozdrawiam ;)

malinosia dzisiaj witam,a jutro będę skłądac gratulacje :) :D ;D fajnie ci
mam nadzieje ze u mnie tez wyjda II.
chociaz zaczynam sie bac ze jednak znowu nie tym razem... ::)
piersi milcza ??? tylko troszke slinotok i spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaać!!! i brzusio pobolewa ::)
w piatek sie okaze co i jak, mam nadzieje ze to fasolka!! ja juz jej chce!!

Cześć ;D
Odpowiem najpierw na pytanko MoniQe: Kochana niestety nie widziałam jeszcze naszej maleńkiej Kruszynki, ale gin widziała ;D następną wizytę mam wyznaczoną na 13 lipca więc wtedy wybieram się do gina z mężem i mamy nadzieję że nie tylko zobaczymy nasze maleństwo ale też może usłyszymy bicie maleńkiego serduszka :) :) :)

Widzę że Wy dziewczyny nie marnujecie czasu... i baaaaaaaaaaardzo dobrze ;D Trzymam za Was kciuki i czekam na wieści o dwóch kreseczkach na teściku :-* Ja robiłam test w dniu planowanej miesiączki i wyszedł negatywny, nie miałam żadnych objawów ciązy prócz bólu brzucha i piersi (ale byłam pewna że jest on identyczny jak przed każdą @) a 4-5 dni później test wyszedł POZYTYWNY :) więc myślę że może warto poczekać troszkę dłużej bo wynik może być całkowicie inny po 2-4 dniach :) ale wiem jak bardzo korci żeby zrobić JUŻ test :) W każdym bądź razie trzymam za Was strasznie mocno kciuki dziewczyny i całym sercem jestem z Wami :-*

Elżbietko wyjdą, wyjdą i to szybciej niż myślisz. Widzisz ja już straciłam nadzieję, a II kreseczki się pojawiły!. I jak wszystko dobrze pójdzie będzie tak jak chciałam: pierwsze dziecko przed - 30 - tką, a dokładnie 3 miesiące przed!

reklama
Elżbietka, nic nię chcę mówić, ale moje pierwsze objawy były identyczne, jak te, które opisujesz :D :D Ślinotok i spaaanie - i to się zaczęło jakieś 2 dni przed datą miesiączki. Normalnie nie mogłam się opanować i spałam na stojąco, no i ten ślinotok mnie zadziwił, bo nigdy wczesniej czegos takiego nie miałam. Aha, i jeszcze odrzuciło mnie od razu od kawy :D
Tak, że testuj Elka!!!!!!! Życzę powodzenia!!!!!!!!!

Do góry