reklama
słomiana_wdowa
Fanka BB :)
mama05 Dzięki wielkie, nospy nie trzeba nie są to bóle aż tak silne
ale dzięki uspokoiłaś mnie
pozdrawiam
(( niestety ja nie wiem,ale mąż wrocil i jak zje to moze cos podpowie;-)
dzięki ale juz sobie poradzilam
słomiana_wdowa
teraz zerknełam i szukałam by zmienić podpis - nie ma takiej opcji, ale podpis który masz obok chyba styknie
pozdrawiam Moniu 
dziwczyny mam takie pytanie czy slyszałyście o takim przesądzie że matka chrzestna nie może być w ciąży???
brat poprosil mnie na chrzestną do swojej córeczki i oczywiście zgodziłam się lecz jeszcze nie było wiadomo kiedy będzie chrzest i zaplanowaliśmy dzidziusia jak teraz sie okazalo że jestem w ciązy wiele ludzi mówi mi że nie powinnam być chrzestna ze grozi to śmierć jednemu z dzieci
(((( i do tego u mnie w rodzinie kiedys tak się zdażylo dziecko w wieku 1,5 roku utopiło się
( niewiem czy akurat to było przyczyną śmierci ale fakt jest taki
) mam teraz niesamowity problem bo sa to napewno przesądy ale niechce też ryzykować, prosze napiszcie czy słyszałyście o czymś takim???
brat poprosil mnie na chrzestną do swojej córeczki i oczywiście zgodziłam się lecz jeszcze nie było wiadomo kiedy będzie chrzest i zaplanowaliśmy dzidziusia jak teraz sie okazalo że jestem w ciązy wiele ludzi mówi mi że nie powinnam być chrzestna ze grozi to śmierć jednemu z dzieci
słomiana_wdowa
to się nie zgadzaj i już i będzie po problemie 
ale poczytaj sobie tu coś podobnego jest o zabobonach:
http://www.poronienie.pl/forum/topic.php?id=3586 - tam jest napisane że ksiadz w takiej sytuacji powiedział: ""podwójne szczęście i podwójne błogosławieństwo". No zabobony :/
ale poczytaj sobie tu coś podobnego jest o zabobonach:
http://www.poronienie.pl/forum/topic.php?id=3586 - tam jest napisane że ksiadz w takiej sytuacji powiedział: ""podwójne szczęście i podwójne błogosławieństwo". No zabobony :/
Ostatnia edycja:
ja o tym słyszałam tylko tak że chrzestna nie może mieć widoczny brzuszek , moja prababcia trzymała do chrztu w ciąży z ciocią i moja babcia i jej siostra żyją i chrzestnica jeszcze też chociaż są już między 61 a 74 latdziwczyny mam takie pytanie czy slyszałyście o takim przesądzie że matka chrzestna nie może być w ciąży???
brat poprosil mnie na chrzestną do swojej córeczki i oczywiście zgodziłam się lecz jeszcze nie było wiadomo kiedy będzie chrzest i zaplanowaliśmy dzidziusia jak teraz sie okazalo że jestem w ciązy wiele ludzi mówi mi że nie powinnam być chrzestna ze grozi to śmierć jednemu z dzieci(((( i do tego u mnie w rodzinie kiedys tak się zdażylo dziecko w wieku 1,5 roku utopiło się
) mam teraz niesamowity problem bo sa to napewno przesądy ale niechce też ryzykować, prosze napiszcie czy słyszałyście o czymś takim???
mi się wydaje że ludzie potem coś tam sobie przypomną i to przypisują
reklama
dziwczyny mam takie pytanie czy slyszałyście o takim przesądzie że matka chrzestna nie może być w ciąży???
brat poprosil mnie na chrzestną do swojej córeczki i oczywiście zgodziłam się lecz jeszcze nie było wiadomo kiedy będzie chrzest i zaplanowaliśmy dzidziusia jak teraz sie okazalo że jestem w ciązy wiele ludzi mówi mi że nie powinnam być chrzestna ze grozi to śmierć jednemu z dzieci(((( i do tego u mnie w rodzinie kiedys tak się zdażylo dziecko w wieku 1,5 roku utopiło się
Moim skromnym zdaniem to są po prostu głupie zabobony, w które w żadnym wypadku nie powinno się wierzyć. Naprawdę nie wiem skąd ludziom takie rzeczy do głowy przychodzą.
Ostatnia edycja: