reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Kochane a ja dziś byłam na wizycie u gina:-D Widziałam serduszko, tzn gin widział i mówił, ze ładnie bije, że dzidzia zdrowo się rozwija i że wogóle jest oki:tak:DOstaliśmy zdjęcie z usg, ale wstawię poźniej, jak zeskanuję:tak::-DA od pielęgniarek, które jestrują pacjentki dostaliśmy z M taką torbe z gazetkami, próbkami dla niemowląt itp:tak::biggrin2:No i mam już kartę ciąży:-D:-D
Jestem taka szczęśliwa:tak::-D Przepraszam, że nie nadrobiłam od wczoraj zaległości, ale wpadłam na moment bo moja mama z bratem na obiad przyjeżdżają:tak::-D

super!!!!!!!!!!!!!!11
gratulacje raz jeszcze;)

Agniesiak85 - gratuluje!!!! A ja nadal nie wiem co ze mna... Dzis 46 dc, @ jak nie bylo tak nie ma :baffled: test tez negatywny :-( moja gin na urlopie, wiec zapisalam sie do luxmedu, poczytalam wczesniej opinie o lekarce, do ktorej sie wybieram (normalnie 80% negatywnych-ale jak juz sie zapisalam, to stwierdzilam, ze pojde:-D), nastawilam sie od razu co jej powiem, jak nie bedzie mi chciala dac skierowania na usg i na hormony, a ona... normalnie bez zastanowienia stwierdzila, ze co sama teraz zobaczy, to zobaczy, ale to malo, wiec trzeba zbadac poziom hormonow (przy okazji tez beta hcg - jako ze staramy sie o dzidzie, wiec ciazy wykluczyc nie mozna mimo negatywnego testu), usg i na kolejna wizyte mam przyjsc z wynikami, a badania juz jutro :-) Bylam baardzo mile zaskoczona. I az skrobne o niej opinie na znanylekarz hehe :-D poki co milego popoludnia dla Was dziewuszki! i uciekam zupke gotowac...

no wlasnie to ze testy z apteki wychodza negatywane nie znaczy zeciazy nie ma.po becie bedzie wiadomo.sowa droga milo jest sie tak rozczarowac:-)

A oto nasze szczęście:tak:

piekna fosolka:-):-):-):-)

reklama
Agniesiak85 focia przepiękna :) gratulacje po raz kolejny :) U mnie zbliża się wielkimi krokami 7 miesiąc :) maluszek kopie jak zwariowany :) zwłaszcza kiedy się kąpię :) Przecudowne uczucie :)
buziaki i dbaj o siebie :) wszystkie zafasolkowane dbajcie o siebie i o Wasze maleństwa :)

Witam dziewuszki.A mnie od wczoraj bola sutki:baffled: i piersi tak delikatnie, czasem pobolewa pobrzusze. No wiec nie zostalo mi nic jak tylko czekac na @:-( i zaczac 10 cykl staran:-(.

Dzień dobry. jestem tutaj nowa ale od dłuższego czasu sledze to forum.Chciałabym serdecznie pogratulować wszystkim przyszłym mamusiom i dołączyć się do "staraczek".
Mam pytanie czy mozliwe są nudności w tydzień po poczęciu?Zdziwiło mnie to, tak szybko, niedośc że dziwne nudności to jeszcze ślinotok, większa wrażliwość na brzydkie zapachy. Niestety piersi Flaczki ,ale dziś dopiero 21 dc. Co mam o tym sądzić.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry. jestem tutaj nowa ale od dłuższego czasu sledze to forum.Chciałabym serdecznie pogratulować wszystkim przyszłym mamusiom i dołączyć się do "staraczek".
Mam pytanie czy mozliwe są nudności w tydzień po poczęciu?Zdziwiło mnie to, tak szybko, niedośc że dziwne nudności to jeszcze ślinotok, większa wrażliwość na brzydkie zapachy. Niestety piersi Flaczki ,ale dziś dopiero 21 dc. Co mam o tym sądzić.

nie wydaje mi sie kochana zeby po tygodniu wystepowaly nudnosci... wydaje mi sie ze to za wczesnie... ale trzymam kciuki zebym nie miala racji i zeby byla fasoleczka u ciebie :tak::tak:

Dziekuje za odpowiedz, tez tak mi sie wzdaje, ale tak to jest jak sie chc to czlowiek wszystko sobie wmowi. Poczekamz zobaczymy.

Witam,

Do zapłodnienia może dojść do 3dni po zbliżeniu (choć spotkałam się nawet z opiniami, że plemniki są w stanie przeczekać nawet 5dni)
Zagnieżdżenie zapłodnionej komórki jajowej dochodzi po kolejnych 6-10dniach. Dopiero potem w ciągu 48godzin następuje skok poziomu HCG. I dopiero wtedy następuje cała fala ‘dolegliwości’.
Czyli optymalny czas do pojawienia się wzrostu HCG to od 8 do 15dni od zbliżenia.

Wszystko więc zależy od szczęścia i organizmu kobiety.

Jak było u mnie?

Owulację miałam ok. 13-14dc. (tak wynikałoby z wykresu temperatury),
do zbliżenia doszło 11,12 i 15dc. W 26dc. poziom betaHCG był na poziomie świadczącym o ciąży.
Moim pierwszym objawem była wrażliwość na zapachy, osłabienie i zawroty głowy. Niestety nie odnotowałam kiedy dokładnie pojawiła się wrażliwość na zapachy ale było to na kilka dni przed tym kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży.

18dc. USG sondą waginalną (niewielka ilość płynu w okolicy prawego jajnika świadcząca o owulacji kilka dni wczesniej)
19dc. ból podbrzusza (mniej więcej w tym czasie mogło dojść do implantacji sugerując się lekkim spadkiem temperatury);
20dc. wzmożony apetyt;
21dc. zawroty głowy, utrzymujące się do ok. 27dc. (objaw tłumaczyłam sobie skutkiem ubocznym stosowania globulek gynalgin w okresie 18-24dc.);
od 23dc. uczucie zmęczenia, senność;
26dc. beta HCG 21,6 mlU/ml
od ok. 27-28dc wzmożone parcie na pęcherz, nocne sikanie;
28dc. odruch wymiotny (raczej na tle nerwowym), pierwsze ciążowe nudności pojawiły się ok. 7tc;
31dc. kolejne nocne buszowanie po lodówce;
takie objawy jak napięcie w piersiach, wrażliwość sutków pojawiły się dopiero koło 32-35dc ale były nie dokuczliwe i koło 8tc praktycznie przeszły;
od 6-7tc wyraźny spadek libido (spowodowany prawdopodobnie muleniem w żołądku).

Prawda jest taka, że do dnia kiedy odebrałam wyniki bety jedynie miałam nadzieję, że mogło się udać. No może z wyjątkiem osłabienia i zawrotów głowy ale jak wspomniałam mógł to być skutek uboczny stosowania globulek gynalgin; no i tej wrażliwości na zapachy.

Mam nadzieję, że moje obserwacje przydadzą się innym Starającym.

Pozdrawiam
mon

Jaki zbieg okolicznosci skok temp. zanotowalam z 13 na 14 dc, przytulanki 11,12, i 16 dc. Moze becie jak u Ciebie ze szczesliwym finalem. Bo niestety jestem mama jednego aniolka. Musimy byc dobrej mysli i czekamy do 26 dc. oby sie nam wszystkim udalo.

reklama
Jaki zbieg okolicznosci skok temp. zanotowalam z 13 na 14 dc, przytulanki 11,12, i 16 dc. Moze becie jak u Ciebie ze szczesliwym finalem. Bo niestety jestem mama jednego aniolka. Musimy byc dobrej mysli i czekamy do 26 dc. oby sie nam wszystkim udalo.

Faktycznie, niesamowity zbieg okoliczności :-D
Życzę Ci z całego serca szczęśliwej Fasolki :tak:
jeśli masz ochotę rzuć okiem na mój szczęśliwy cykl na
(wykresy dostępne tylko Użytkowniczek serwisu 28dni.pl)

Ostatnia edycja:
Do góry