reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Witam ;-)
Beta wykrywa już kilkudniową ciąże....
Luteinę bierze się też na podtrzymanie więc jeśli zafasolkowałaś to luteina nie zaszkodzi a nawet pomoże :tak:
Black_Opal Dzięki za odpowiedź. Wiem, że luteinka pomaga w zagnieżdżeniu i utrzymaniu, właśnie dlatego nie chciałabym odstawiać jej zgodnie z zaleceniami w łagodzeniu napięcia przedmiesiączkowego jeśli by się okazało, że jest fasoleczka. Czyli w przyszłym tygodniu wszystko będzie już wiadomo. Huh. :blink:

xXxIzuLQaxXx A może idź na betę? z tymi domowymi testami to różnie bywa, a tam miałabyś 100% pewności! Ściskam i życzę fasolinki.

reklama
Frieda a skąd wiesz że już miałaś owulację? Bo mnie od wczoraj bardzo bolą jajniki i też zastanawiam się czy owulka nie była wczoraj lub dziś , a według suwackza będzie za dwa dni.
xXxIzuLQaxXx może faktycznie idź na bete. Ja teraz też chyba nie będę robiła testu tylko pójdę od razu na bete. Ale to dopiero za 14 dni

Frieda a skąd wiesz że już miałaś owulację? Bo mnie od wczoraj bardzo bolą jajniki i też zastanawiam się czy owulka nie była wczoraj lub dziś , a według suwackza będzie za dwa dni.
gaba82 duuużo śluzu typu kurze białko, spadek, a następnego gwałtowny wzrost temperatury i ból prawego jajnika, a teraz sucho, tempka wysoka i brzuszek pobolewający jak co miesiąc po jajeczkowaniu aż do miesiączki :huh: ale może tym razem, dzięki luteince ten ból i inne atrakcje drugiej połowy cyklu będą mniejsze.

Wiecie co? Fajnie jest tak nabierać świadomości swojego ciała i zaprzyjaźniać się z nim.
Nigdy nie stosowałam tzw. naturalnych metod więc moja wiedza o własnej kobiecości nie była nigdy tak duża jak teraz. Wiem kiedy jajeczkowanie, czuję zmiany w moim ciele podczas cyklu, poznaję siebie od strony fizycznej.
A druga rzecz to zaprzyjaźnienie się z własnym ciałem - siedzę sobie, piję herbatę i głaszczę się po brzuszku, dostrzegam, że w ogóle go mam i nabieram świadomości jakie niesamowite narządy się w nim znajdują. W moim brzuchu jest coś, co może dać nowe życie, niesamowite. A moje piersi mogą temu nowemu cudowi dać pożywienie, dacie wiarę? :-)

friedaja też czuję, jak juz pisałam, czuję że mam owulację, od ostatniego dnia @ do wczoraj miałam b. dużo śluzu, a wczoraj i dziś boli brzuch i kłują jajniki, i brzuch jest napęczniały.

Dzień dobry kochane :*

Testowałam, oczywiście przed terminem (w sobote) bo wytrzymać nie mogłam, i nic.. jedna krecha różowa, druga..biała heh. nie wiem jakim cudem i czy tak ma być. ale na teście było lekko różowe pole, jedna kreska mocno różowa, i druga biała. wiem wiem, pewnie to nic nie znaczy.. Eh, piersi mnie bolą i brzuch, ale to bardziej na @ wskazuje.. nie wiem jakim cudem tym razem staranka się nie udały.. :(
Jak to biała kreska??:baffled::baffled: Tło jest białe i jedna kreska ciemno różowa a druga może wyjśc bardzo bladziutka i to wskazuje też na ciążę.:tak:

Dziewczyny, nie opłaca mi sie iść na bete bo i tak wiem że sie nie udało.. :( a przynajmniej tak czuje.. Będę się starała w następnym cyklu :) albo oleje sprawe.. bo już czuje że za bardzo się przejmuje tym że nie wychodzi, więc jak przestane sie starać i przejmować to może spokojniejsza bede.. bo teraz to taki kłębek nerwów ze mnie :/ a nóż widelec, jak się zrelaksuję, to może się uda? :)

Jak to biała kreska??:baffled::baffled: Tło jest białe i jedna kreska ciemno różowa a druga może wyjśc bardzo bladziutka i to wskazuje też na ciążę.:tak:

Właśnie że wyszło tak jak pisałam.. Tło było lekko różowe, jedna kreska była ciemno różowa, a ta druga była biała.. wyraźnie było widać zarys białej kreski na lekko różowym tle. Wiem że to dziwne. Ale tak wyszło. Nawet Mój się dziwił czemu tak jest..

dziewczyny czy jak kochalam sie w dzien plodny bez zabezpieczenia to moge byc w ciazy mam bole piersi inne niz przed miesiaczka i boli mnie podbrzusze a nigdy wczesniej nie mialam bolu podbrzusza pomozcie

Młoda2 Tak, kochając się bez zabezpieczenia w dzień płodny mogłaś zajść w ciążę, generalnie o to w tym wszystkim chodzi (choć nie wszystkim nam to wychodzi).
Napisz coś więcej - który to jest dzień cyklu, czy spóźnia Ci się @, czy robiłaś jakieś testy (domowy lub krwi)?

reklama
29 cykl a dzien plodny mialam 13 maja testow jeszcze nie robilam bo za 4 dni niby powinnam dostac @ i nie wiem czy by wyszly ale te objawy mnie niepokoja chcialabym z moim chlopakiem miec juz dzidzie ale nie wiem czy te objawy to akurat moze byc ciaza

Do góry