reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
AAA no to ja juz nic nie mowie  ::) spokojnie w takim razie czekam na wynik testu :) ... ale juz mi sie mordka usmiecha ;)

Dziewczęta jestem juz w domku, dziękuję za fluidki i wiarę w mój test. Ale zatrucie mnie juz minęło raczej, więc????No ale zobaczymy za tydzien i jeden dzień.
Ja dzisiaj na obiedzie w takim angielskim pubie byłam z siostra i mężem, było przepysznie, duzo i niedietetycznie. Bylam tam pierwszy raz i chyba zostanę bywalcem :laugh:
Podkradłam resztki fluidków jakie tu zostały wypuszczone jak mnie nie było, mam nadzieję, ze nadal sa aktywne:)
Elżbietko, ja uwielbiam kaszkę manną jak rownież kukurydziana sobie zrobić, a ostatnio dodalam jabluszko i bananek starte. Pyyyyszne ;D Mąż nazywa to mlecznymi paściami:) A ja lubie.

Ju pisze:
Miminko dziękuję bardzo za szczegółową odpowiedź  ;D ;D ;D  Jak tylko będziesz miała betke w domciu to szybciutko wklejaj :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
A jak się czujesz Kochana na dzień dzisiejszy ???

Julinko umówilam się do lekarza jutro, więc od razu zrobię ksero z wyniów i je Wam prześlę. Czuję sie wyjątkowo dobrze. Nawet te okropne bóle brzucha już nie są takie uciążliwe... Szczerze mówiąc to się o to trochę martwię, czy aby na pewno jest wszystko w porządku. Siusiam często, ale też bez przesady, raczej jest to wynikiem picia większej ilości płynów.Nie mam wymiotów a najbardziej uciążliwy jest ból piersi no i to że są powiększone....Czytając o objawach innych dziewczyn mam wrażenie że czuję się za dobrze :mad: :mad:

A tak wogóle to mam do Was dziewczyny pytanie o to od kiedy dokładnie powinno się liczyć pierwszy dzień ciąży????? Ja liczyłam sobie od zapłodnienia (którego termin potwierdziła mi gin) ale okazuje się że jest wiele teorii.... Ponoć ciąże można liczyć także od pierwszego dnia ostatniego okresu czyli od pierwszego dnia cyklu, i przy takim sposobie obliczania nie byłabym w 3 tygodniu ale w 5tc. Co o tym myślicie??

Miminko, są dwa sposoby.
1.liczysz od dnia ostatniej @. i w tym systemie ciaza trwa 40 tygodni.
1. liczysz od dnai zapłodnienia/owu i ciąza trwa 38 tygodni.

na podst doswiadczenia mówie, ze zawyczaj lekarze stosuja pierwszy sposób. tak samo usg. ale w efekcie wychodzi na to samo. generaknie nastaw sie na to, ze jestes w 5 tygodniu :)

Elżbietka pisze:
Miminko, są dwa sposoby.
1.liczysz od dnia ostatniej @. i w tym systemie ciaza trwa 40 tygodni.
1. liczysz od dnai zapłodnienia/owu i ciąza trwa 38 tygodni.

na podst doswiadczenia mówie, ze zawyczaj lekarze stosuja pierwszy sposób. tak samo usg. ale w efekcie wychodzi na to samo. generaknie nastaw sie na to, ze jestes w 5 tygodniu :)

Elżbietka dzięki wielkie!! Ciepło Cie pozdrawiam i zmykam do pracy... :)

[size=20pt]Miminko...gratuluję z całego serducha...[/size] :D :D :D

Miminka pisze:
a najbardziej uciążliwy jest ból piersi no i to że są powiększone....

A jak cie bolą te cycuszki?? Mogłabyś mi opisać ;)

reklama
Bol piesi rzeczywiscie jest uciazliwy  ::) dzisiaj w nocy moj maz przytulajac sie do mnie dotkanl moich piersi i prawie go zabilam ;D ... taki bol  ::)

Do góry