hehe, wiem że ketonal mi podali w zastrzyku jak leżałam po wyłyżeczkowaniu, ból był naprawdę nie do zniesienia, a ten lek mi naprawdę pomógł. Jednorazowo tak silny lek jest skuteczny i naprawdę pomaga, ale stosowany na dłuższą metę czyni spustoszenie w organizmie... oj biada naszym wątrobom...
reklama
wiki.25
mama kochanych brojków
ja ketonal bralam na migreny ale na mnie niedziala na mnie tylko paracetamol dziwne cio ;D
wiki.25
mama kochanych brojków
mi niestety wogole lekarz zabronil srodkow przeciwbolowych brac oprocz wlasnie paracetamolu bo szkodza na watrobe i takie tam a podejrzewa wrzody u mnie ...a kiedys tabletki to min 3 op na tydzien bo glowa to mnie bolala 24 godz na dobe
a okazalo sie ze od tabletek anty i tak sie doprowadzilam do wizyty w szpitalu z atakiem bolu brzucha ...normalnie jak lekkomanka ;D jak by ktos patrzyl z boku ;D
a okazalo sie ze od tabletek anty i tak sie doprowadzilam do wizyty w szpitalu z atakiem bolu brzucha ...normalnie jak lekkomanka ;D jak by ktos patrzyl z boku ;D
wiki.25
mama kochanych brojków
a tak wogole to witaj ZEBERRKO a jak tam egzamin??
A
anusieńka
Gość
Jak stwierdzić, że jesteś w ciąży? Jeżeli prowadzisz samoobserwację (naturalne planowanie rodziny), możesz towarzyszyć swojemu maleństwu już od pierwszych chwil życia. W zapisie podstawowej temperatury ciała możesz zauważyć, po około sześciu dniach od owulacyjnego skoku, kolejny, niewielki wzrost, a wyższa temperatura utrzymywać się będzie dłużej niż 18 dni. Prawdopodobnie w spodziewanym terminie nie wystąpi miesiączka, choć u niektórych kobiet w czasie pierwszych miesięcy ciąży występują krwawienia z dróg rodnych przypominające krwawienia miesiączkowe. Łatwym i wczesnym sposobem rozpoznania ciąży są dostępne w aptece testy. Mogą potwierdzić już 10-dniową ciążę, poprzez wykrycie obecności w moczu gonadotropiny łożyskowej, hormonu produkowanego w ciąży.
Co zmienia się w Twoim ciele?
Zaczynają działać hormony odpowiedzialne za podtrzymywanie ciąży. Wczesnej ciąży często towarzyszą:
nudności, a nawet wymioty; występują zazwyczaj rano - dolegliwość ta jest charakterystyczna dla 1. trymestru ciąży i powinna ustąpić w 12.-14. tygodniu;
częstsze oddawanie moczu - związane z działaniem jednego z głównych hormonów, progesteronu, który powoduje rozszerzenie moczowodów;
nadwrażliwość na zapachy - może Ci bardzo przeszkadzać zapach gotującego się jedzenia, a dym papierosowy staje się nie do zniesienia. Jeżeli palisz, to bardzo dobry moment na pożegnanie się z papierosem - w ciąży maleje siła tego nałogu;
"zachcianki", charakterystyczna dla ciąży zmiana smaku - możesz mieć teraz apetyt na różne dziwne rzeczy, często są to potrawy o kwaśnym smaku;
powiększenie się piersi, czasem wzrost ich napięcia, a nawet niewielka bolesność - występuje często około 6. tygodnia ciąży;
osłabienie, szybsze męczenie się, senność - możesz czuć się tak, jak na początku infekcji: jesteś śpiąca, miewasz zawroty głowy przy próbie wstania z łóżka lub fotela, czasem uczucie duszności, braku powietrza;
huśtawka nastrojów - masz prawo doświadczać różnych, zmiennych stanów emocjonalnych, wybuchać z byle powodu lub odczuwać nie wiadomo skąd się biorące uczucia euforii bądź przygnębienia; jest to również konsekwencja szybko zachodzących zmian hormonalnych w Twoim organizmie
Co zmienia się w Twoim ciele?
Zaczynają działać hormony odpowiedzialne za podtrzymywanie ciąży. Wczesnej ciąży często towarzyszą:
nudności, a nawet wymioty; występują zazwyczaj rano - dolegliwość ta jest charakterystyczna dla 1. trymestru ciąży i powinna ustąpić w 12.-14. tygodniu;
częstsze oddawanie moczu - związane z działaniem jednego z głównych hormonów, progesteronu, który powoduje rozszerzenie moczowodów;
nadwrażliwość na zapachy - może Ci bardzo przeszkadzać zapach gotującego się jedzenia, a dym papierosowy staje się nie do zniesienia. Jeżeli palisz, to bardzo dobry moment na pożegnanie się z papierosem - w ciąży maleje siła tego nałogu;
"zachcianki", charakterystyczna dla ciąży zmiana smaku - możesz mieć teraz apetyt na różne dziwne rzeczy, często są to potrawy o kwaśnym smaku;
powiększenie się piersi, czasem wzrost ich napięcia, a nawet niewielka bolesność - występuje często około 6. tygodnia ciąży;
osłabienie, szybsze męczenie się, senność - możesz czuć się tak, jak na początku infekcji: jesteś śpiąca, miewasz zawroty głowy przy próbie wstania z łóżka lub fotela, czasem uczucie duszności, braku powietrza;
huśtawka nastrojów - masz prawo doświadczać różnych, zmiennych stanów emocjonalnych, wybuchać z byle powodu lub odczuwać nie wiadomo skąd się biorące uczucia euforii bądź przygnębienia; jest to również konsekwencja szybko zachodzących zmian hormonalnych w Twoim organizmie
wiki.25
mama kochanych brojków
anuska a jak tam twoje objawy ??
A
anusieńka
Gość
Ja czekam na @
w monitoringu był piękny pęcherzyk, który rósł i rósł ale ....nie pękł
Także ja już wiem ,że nic z tego.
Czekam w kolejeczce grudniowej -mam nadzieję że chociaż Ty coś z tej listy dopasujesz do siebie!!!!!!!!
w monitoringu był piękny pęcherzyk, który rósł i rósł ale ....nie pękł
Także ja już wiem ,że nic z tego.
Czekam w kolejeczce grudniowej -mam nadzieję że chociaż Ty coś z tej listy dopasujesz do siebie!!!!!!!!
wiki.25
mama kochanych brojków
sama niewiem ..czasem mam zawroty glowki i bole brzuszka..a od wczoraj niemoge dotknac sie sutkow ...ale rownie dobrez brzuch moze byc na tle nerwowym a reszta przed @...zobaczymy
reklama
zebrra
Potrójna mama :)
wiki.25 pisze:a tak wogole to witaj ZEBERRKO a jak tam egzamin??
A dziękuję bardzo poszło bardzo dobrze
Dziewczynki, ja nie mam żadnych objawów, poza brakiem @ i tempką 37,5...to mnie najbardziej martwi...