reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Elżbietka pisze:
mnie badał we wtorek i powiedział ze macica mała i twrda,a szyjka lekko zasiniona ::) ::). powiedział zebym jeszcze sie troche wstrzymała z wywoływaniem, wiec czekam te kilka dni...

a oczym świadczy mała i twarda?
i o czym zasiniona szyjka?

O fasolince??

To ja powiem. Zasinienie świadczy o ciąży ale to za wcześnie mówiąc szczerze. Chociaż każdy jest indywidualny. Niestety macica powinna był rozpulchniona i lekko powiększona.
Dziewczyny nie szalejcie z piersiami to dopiero 2-3 miesiąc ciąży jak rosną! U mnie jedynym objawem było częste oddawanie moczu. Oprócz tego do drugiego miesiąca - NIC!!!!! Potem się zaczęło - nudności, wymioty, męczliwość, senność, bóle piersi! Więc na początku możecie nic zupełnie nie czuć a na teściku wyjdą II !!!!!!! CZego wam życzę

Nemezis , mam do ciebie pytanie, jakie wymiary ma przeciętnie przysadka mózgowa??i ze jest znacznei uwypuklona w centralnej części???? i co oznacza ognisko podwyżdszonego sygnału zlokalizowane w istocie białej prawego płata czołowego??

nic nie mogę znaleźć na ten temat w internecie ::)

ale zasinienie "książkowo" od 2 miesiąca. Tylko ja mówię "książkowo" a życie książek nie czyta  ;) Trzymam kciuki mocno mocno za fasolki!!!! A raczej za Kropki! Bo jak się miesiąc temu dowiedziałam wpierw jest Kropek a potem Fasolka!  ;D ;D ;D

Dobra Elżbietko trochę mnie zażyłaś. Bo wszędzie podają tylko masę 0,5-0,8g. Uwypuklenie hmmm może ( podkreślam MOŻE) świadczyć o przeroście, znaczy że jest w tym miejscu powiększona. A co do ogniska podwyższonego sygnału to robiłaś TK czy MR??

reklama
Do góry