reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Malago pewnie nie czytałaś moich wcześniejszych postów...obiecała sobie że w tym cylku nie będę wmawiała sobię objawów! Piszę tylko że niepokoi mnie ta wysoka tempka...a pozatym mam obrzmiałe piersi i śluz biały ale lejący. to są objawy widoczne, które sama zauważam (a nie wmawiam).
Masz rację co ma być to będzie. Już wkrótce się okaże...

reklama
Kajunia, u mnie też strasznie dużo śluziku białego. Wczoraj był taki raczej o kremowej konsystencji a dziś troszkę bardziej lepki... Od wczoraj mam po kilka razy w ciagu dnia dość silne ukłucia jakby skurczyki w dole brzucha. Temperaturka u mnie po prawdopodobnej owulacji wzrosla z 36.5 na 36.9 tak było 4 dni a piatego spadla na 36.6 by szóstego dnia znów wzrosnac na 36.9 (tak jest rano) Wieczorami też mam bardzo podwyzszoną temperaturke. Wczoraj w dniu spadku porannej temki wieczorem bylo 36.9 a dzis 37.7! ??? No a chora nie jestem, w ogóle czuje sie swietnie ;D
Jutro robię kolejną, trzecia w tym cyklu, serię badanek hormonalnych. Mam dużą nadzieję na wysoki progesteron... :)

Które z Was testują w najbliższym czasie? Ja chyba zrobię teścik w weekend... Oby tylko plamienie się nie pojawilo, zwykle zjawia się na 2, 3 dni przed @.
Dziewuszki kochane! Trzymam kciuki za wszystkie testowiczki :)

Ines u mnie od czasu owulacji tempka wogóle niz spadła, cały czas jest strasznie wysoko (nigdy tak nie miałam), śluz z rana miałam biały, gęsty i lepki (dużo) a teraz mam lejący i biały (też go dużo)!!! piersi mam obrzmiałe i duże. Na razie mam tylko takie objawy...
Nie wiem, czy to ciaża nie chcę się nastawiać, bo jak przyjdzie @ to będzie bolało :mad:
Nie wiem co mam myśleć - zastanawia mnie tylko ta tempka

malaga pisze:
Kajunia - po owulacji temperatura zawsze rośnie i utrzymuje się do pierwszego dnia miesiączki. Jeśli utrzyma się dłużej, a @ nie przyjdzie, to może wskazywać na ciążę.

Trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła ;)

Kajunia tak jak pisze malaga temperatura musi być wyższa przez 18 dni ale jest mleczny śluzik- to wróży dobrze :laugh:

kajunia pisze:
u mnie od czasu owulacji tempka wogóle niz spadła, cały czas jest strasznie wysoko
Jeśli chodzi o mnie to tak sobie marzę, że może u mnie ten spadek tempki to zagnieżdżanie się dzidziulka, ze to spadek implantacyjny, nie wiem czy dobrze to nazwalam - po angielsku implantation dip. Cholera, też nie chce się nastawiac, ale wbrew mojej woli i tak się nastawiam  ;D

Jeśli chodzi o Twoje objawy Kajunia
kajunia pisze:
tempka wogóle niz spadła, cały czas jest strasznie wysoko (nigdy tak nie miałam), śluz z rana miałam biały, gęsty i lepki (dużo) a teraz mam lejący i biały (też go dużo)!!! piersi mam obrzmiałe i duże.
Zdaje mi się, że są bardzo bardzo ciążowe!  ;D TRZYMAM KCIUKI! :)

KOBITKI KOCHANE zdaję sobie z tego sprawę!!! teraz jest najgorszy czas....czas oczekiwania! dlatego łapie mnie dół i naprawdę nie chcę się powtarzać  ::) jest mi naprawdę  źle  :(

reklama
Kochaniutkie skarbeczki dziękuję że mnie pocieszacie, ale ja się nakręce ::) oj jeżeli będę w ciąży to będzie miał mężuś prezent na pierwszą rocznicę ślubu. poczekam te 9 dni - chyba powinnam być w jakieś izolatce...

Do góry