reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

ja Tobie Lana..wszystkim Wam-równiez!
Boli mnie prawa strona..kłoje dosc intensywnie, a jak byłam u gin..to coś mi mówił, ze prawa przy tym cyklu bedzie jakaś bardziej leniwa..a po lewej widzi dwa duze pecherzyki powietza...nic z tego wszystkiego nie rozumiem.....
Za bardzo wczuwam sie w swoje ciało..a mulic..muli..nie mam ciśnieniomierza..czyzby znowu jakieś skoki.. :(..idę sie zaraz połozyc..moze prześpię wszystko..obudzę sie..i bede miała wiekszy brzunio, a w nim maleńswto ???
Pozdrawiam i Dobrej nocki!

reklama
Dziewczyny!
tak sobie tu wpadam na chwile ;) by Wam powiedziec ze dzieci sie nie planuje ;) one same do nas przychodza ;)

Pewnego razu bylo dziecko gotowe, zeby sie urodzic. Wiec któregos dnia
zapytalo Boga:
- Mówia, ze chcesz mnie jutro poslac na ziemie, ale jak ja mam tam zyc,
skoro jestem takie male i bezbronne?

- Spomiedzy wielu aniolów wybiore jednego dla ciebie. On bedzie na ciebie
czekal i zaopiekuje sie toba.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robilem nic innego tylko spiewalem i
usmiechalem sie, to mi wystarczalo, by byc szczesliwym?

- Twój aniol bedzie ci spiewal i bedzie sie takze usmiechal do ciebie kazdego
dnia. I bedziesz czul jego anielska milosc i bedziesz szczesliwy.

- A jak bede rozumial, kiedy ludzie beda do mnie mówic, jesli nie znam
jezyka, którym posluguja sie ludzie?

- Twój aniol powie ci wiecej pieknych i slodkich slów niz kiedykolwiek
slyszales, i z wielka cierpiwoscia i troska bedzie uczyl Cie mówic.

- A co bede mial zrobic, kiedy bede chcial porozmawiac z Toba?

- Twój aniol zlozy twoje rece i nauczy cie jak sie modlic.

- Slyszalem, ze na ziemi sa tez zli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój aniol bedzie cie chronic, nawet jesli mialby ryzykowac wlasnym zyciem

- Ale bede zawsze smutny, poniewaz nie bede Cie wiecej widzial.

- Twój aniol bedzie wciaz mówil tobie o Mnie i nauczy cie, jak do mnie
wrócic, chociaz ja i tak bede zawsze najblizej ciebie.

W tym czasie w Niebie panowal duzy spokój, ale juz dochodzily glosy z ziemi i
Dziecie w pospiechu cicho zapytalo:

- O, Boze, jesli juz zaraz mam tam podazyc powiedz mi, prosze, imie mojego
aniola.

- Imie twojego aniola nie ma znaczenia, bedziesz do niego wolal: "Mamusiu".

trzymam mocno za Was kciuki by maluszki szybko do Was przybyly ;)
(ten tekst napisala nam jedna oczekujaca lipcowa mamusia a mi sie tak bardzo spodobal i przesylam go dalej ;) )
buziaki

aaa... co do objawow to hm... ja tez wiedzialam ...tzn chwile po...  ;) ;D ..pamietam jak bralam prysznic i chwycilam sie za brzuch...taka sekunda...sekundeczka zatrzymania czasu i pomyslalam..hmm.... nie jestem juz sama  ;) taka mysl przeiegla a wlasciwie przeleciala...
oczywiscie II kreski byly niespodzianka ale tej chwili pod prysznicem nie zapomne do konca zycia  ;)

raz jeszcze powodzenia!!!!!!!!!!!

Piękne to...tak doznać takiego olśnienia, że to już właśnie to..ciekawe czy my tez dziewczynki takie cos poczujemy:)
Mania gratulacje i życzę powodzenia!

Witajcie!-Wiersz -przepiękny!Mania gratuluję!Tu można utwierdzić sie w przekonaniu, ze macierzyństwo-Dzidzius-to największy SKARB!
Pozdrawiam!

witamy cię Maniu :) Po pierwsze gratuluję fasoleczki :) Po 2 też bym chciała tak "poczuć" kiedy zafasolkuję :) Przed tą @ jak mi się spóźniała to miała takie schizy ;) że naprawdę czułam że jest we mnie dzidzia... ale @ przyszła :) Wierzę jednak że kiedy naprawdę będę w ciąży... Bóg sprawi że "poczuję" :)
Co do wiersza... popłakałam się na końcu... kurcze taka się jakaś ostatnio wrażliwa zrobiłam że masakra... !! Przedwczoraj się mąż ze mnie śmiał, bo płakałam i śmiałam się JEDNOCZEŚNIE :) ale był ubaw :) no i tak mi jakoś zostało :)
Doreczko, to że kłóje Cię z prawej strony to może być związane ze stresem... mnie też od początku @ tak kłóje :/ Jednak życzę Ci (wiesz jak baaaardzo) żebyś jednak była JUŻ zafasokowana :) Mam nadzieję że Twoje samopoczucie się poprawi (ale że będziesz w stanie błogosławionym:) )
Wszystkim Wam dziewczyny życzę (w tym także sobie :) ) żebyśmy szybko zafasolkowały...
PS Już mam sprawny komputerek :) mąż się szybko uporał z problemem ;)

ja tez..jakaś skiśnieta jestem..i jakieś cuda sie ze mna dzieja-..a moze to -przesilenie wiosenne?! :(

reklama
może może..chciałabym..ale ..szczerze..wątpie..jakos..zadnych "olsnień"..jak inne nie miałam.. :D..

Do góry