reklama
magdalenkakol
Fan(ka)
Mnie dzisiaj nic nie boli tylko mi sie czkai odbija tak okropnie.No i jeszcze mi sie chce cos grubszego i nie moge zrobic. Nawet kawka nie pomogla.
magdalenkakol
Fan(ka)
Madziujka to moze na .....fasolki.
asmodis
Sierpniowa mama'06 Mama Motylka
Witam wszystkie mamy i mamy ktore niedlugo sie ujawnia
Ines...a jak dlugo ta faza powinna byc? i czy aby sprawdzic czy fazy sa oki bo trzeba zrobic badania? jesli tak to jakie?Ines pisze:Duphaston jest na przedłużenie fazy lutealnej (po owulacji). Ja miałam ostatnio (po porodzie mojego synka) bardzo krótkie cykle 24, 25 dni. No i moja faza lutealna trwała tylko 10, 11 dni, a to za krótko. Dzidziuś nie miał praktycznie szans się zagnieździć. Duphaston to progesteron tak w uproszczeniu.
Faza lutealna powinna trwać 12-16 dni. Tak jest najlepiej. Ja dowiedziałam się, że mam taką krótką dzięki testom owulacyjnym oraz mierzeniu temperaturki. Liczyłam dni od owulacji do miesiączki i wychodziło od 9-11 dni! Baaardzo króciutko. Nawet jeśli dochodziło do zapłoodnienia to i tak dzidzi nie mogło się zagnieździć, bo już się endometrium zaczynało złuszczac.
Podobno dobrze też jest zrobić badanie krwi na poziom progesteronu w drugiej fazie (ok 21 dc). Jeśli jest zbyt niski to może to świadczyć o niedomodze lutealnej.
Podobno dobrze też jest zrobić badanie krwi na poziom progesteronu w drugiej fazie (ok 21 dc). Jeśli jest zbyt niski to może to świadczyć o niedomodze lutealnej.
magdalenkakol
Fan(ka)
Madziujka no dwie jedna we mnie a druga w Tobie. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
asmodis
Sierpniowa mama'06 Mama Motylka
u mnie teraz bylo po owu 14 dni, ale jak mnie badal gin to powiedzial ze mam malo sluzu czy czegos tam...moze tego endometrium...taaak wymienil ta nazwe, ale powiedzial ze moze sie rozwine,hmmm. wychodzi na to ze jesli mam tego malo bo moja I faza jest dluga to tez z tego powodu moge miec problemy z utrzymaniem? gdybam, bo nie jestem lekarzem, ale to moze byc wlasnie tak. bede musiala zrobic jeszcze raz monitoring.
aaaaa...a w jaki sposob mozna sprawdzic przez testy owulacyjne i przez tem czy jest odpowiedni czas?
aaaaa...a w jaki sposob mozna sprawdzic przez testy owulacyjne i przez tem czy jest odpowiedni czas?
reklama