reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Ines ja tez tak mialam kilka dni temu.Byly to jakby takie skurcze.Na pewno nie bylo to na @ i ja tak dal swietego spokoju wzielam sobie no-spe.Od tamtej pory nic mnie nie boli.Dzisiaj zmienilam suwaczek przedluzylam do 31 dni.zobaczymy co bedzie .Jak co to w piatek testuje. ;) ;) ;)

reklama
Ines ja też miłąm takie dziwne bóle w podbrzuszu i nie ciągle ale chwilowe...tak miałam tak mi się wydzje po owulacji, po tym jak mocno"przytulaliśmy" się z mężusiem do siebie a teraz 5 dni przed@ cisza!!!I to mnie cholernie martwi...
a tak wogóle witam dzisiaj wszystkie ciężko pracującą mamy i przyszłe mamy :) :) :)

Magdalenkakol , dziękuję za odpowiedz. Mam nadzieję, że u nas obu to na dzidziusia! Ja testuję w niedzielę... Zobaczymy co będzie :) A w piątek będę trzymać kciuki!

Ines to podajmy sobie "łapki" ja też mam sądny dzień w niedzielę...boję się i nie mogę doczekać....a tu jeszcze 4 dłuuuugie dni...

Ola.K super że testujemy razem!!! A wiesz kiedy miałaś owulację? Może będziemy miały identyczny termin ;)
Trzymam kciuki baaaaardzo mocno!

Prawdopodobnie miałam owulację12.09 i wtedy oj duuuużo się działo hahaha- a Ty ? Tak chciałabym aby się udało pomimo ostatnich cięzkich przeżyć i faktu, że próbujemy dopiero pierwszy miesiąc... :)

O a ja miałam owulację 11 lub 12!!!!! :) (Potwierdzoną USG).
My staramy się już 3 miesiąc... Teraz w tym cyklu biorę duphaston, więc wszelkie objawy ciążopodobne mogą wynikać z przyjmowania tego leku. Staram się jakoś bardzo nie nastawiać, ale pewnie troszkę się podłamię jak dzidzi znów nie będzia :( No i z @ zupełnie nie wiem jak to będzie bo ona przyjdzie dopiero po odstawieniu duphastonu, więc też i po tym nie będę wiedzieć czy mogę być w ciąży. Zostały mi tylko testy. Lekarz kazał zrobić test 27 czyli we wtorek i jak wyjdzie negatywny to odstawić lek i czekać na @. Robie więc 25 (bo do 27 nie wytrzymam! ;D) Jak będzie negatywny, to powtórzę 27 i jak dalej nic to przestanę brać lek i będę czkać na wstrętną @ :( :mad:

Ines pisze:
O a ja miałam owulację 11 lub 12!!!!! :) (Potwierdzoną USG).
My staramy się już 3 miesiąc... Teraz w tym cyklu biorę duphaston, więc wszelkie objawy ciążopodobne mogą wynikać z przyjmowania tego leku. Staram się jakoś bardzo nie nastawiać, ale pewnie troszkę się podłamię jak dzidzi znów nie będzia :( No i z @ zupełnie nie wiem jak to będzie bo ona przyjdzie dopiero po odstawieniu duphastonu, więc też i po tym nie będę wiedzieć czy mogę być w ciąży. Zostały mi tylko testy. Lekarz kazał zrobić test 27 czyli we wtorek i jak wyjdzie negatywny to odstawić lek i czekać na @. Robie więc 25 (bo do 27 nie wytrzymam!  ;D) Jak będzie negatywny, to powtórzę 27 i jak dalej nic to przestanę brać lek i będę czkać na wstrętną @ :( :mad:
Ale byłoby super gdybyśmy razem zafasolkowały w ten sam dzień hihihi, zastanawiam się dlaczego tak dużo kobiet bierze ten lek? Na co on jest? Ines ja też powinna zrobić teścik 26 ale nie wytrzymam wiem to i robię w niedzielę co ma być to będzie... i nawet nie waż się myśleć że test będzie neg!!!!Mają pojawić się na dwie piękne kreseczki.... :)

reklama
Duphaston jest na przedłużenie fazy lutealnej (po owulacji). Ja miałam ostatnio (po porodzie mojego synka) bardzo krótkie cykle 24, 25 dni. No i moja faza lutealna trwała tylko 10, 11 dni, a to za krótko. Dzidziuś nie miał praktycznie szans się zagnieździć. Duphaston to progesteron tak w uproszczeniu.

Do góry