reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Odebrałam wczoraj wyniki badań i są złe. Najbardziej martwi mnie tarczyca wynik przekracza normę. A oprócz tego coś mam z wątrobą i OB mam przekroczoną normę :(

Agusia a jaki masz wynik TSH? Nie przejmuj się jeśli trafisz na dobrego lekarza to tarczycę można szybko wyrównać. Teraz najważniejsze jest zrobienie wszystkich przeciwciał i zdiagnozowanie co to za choroba tarczycy. A jeśli chodzi o wątrobę to najbardziej ma na nią wpływ dieta, czasem dzień przed zjesz coś bardziej tłustego i ma to wpływ na wynik AST i ALT. Mój urok jest taki że zawsze mam podwyższony ASP i ALT - taka uroda, ale warto wszystko wykluczyć. A OB może być podwyższone właśnie przez wątrobę.
Wszystko będzie dobrze - teraz najważniejsze żebyś wybrała się z tymi wynikami do lekarza i dalej diagnozowała, bo nie warto tego odkładać na później.

Nie jest źle - masz skromną niedoczynność, mój wynik najpierw był 0,0005, a następnie po braniu leków 10,30 - a teraz w trakcie ciąży ciągle przyjmuję leki i wynik jest idealny. Najważniejsze żebyś zrobiła fT3, fT4, ATPO i ATG - te wyniki pomogą zrozumieć na jakim tle masz tą niedoczynność. A badania robiłaś prywatnie czy zlecił Ci lekarz? A wogóle to kiedy idziesz do lekarza? Przydałby Ci się endokrynolog, bo ta niedoczynność wpływa również w dużym stopniu na zajście w ciążę. A nie należy zachodzić w ciążę mając niedoczynność bo to szkodzi dziecku i prowadzi również do poronień. Jeśli chcesz to mam namiar na dobrego endokrynologa w Wawie (niestety prywatnie), ale kobieta jest świetna - ustawiła mi tarczycę przez całą ciąże.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry