reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Aga ja takie objawy tez mialam jak mialalm zle dobrane tabletki.Brzuch wzdety mdlosci zgaga az sie nabawilam zapalenia przelyku .Bole glowy wahania nastrojow. test oczywiscie powinnas zrobic i jak wyjdzie negatywny to poprosic o zmiane tabletek., a jak pozytywny to oczywiscie odstawic

reklama
Ja sama bralam tabletki przez 3 lata!!skoro tak dlugo je bierzesz to po takim czasie powinnas miec gruntowne badania!!!hormonow itd!!byc moze takie objawy sa spowodowane wlasnie tym ze w twoim organizmie zaczely sie jakies zaburzenia!tabletki nie powinno sie brac i brac tylko robic po kilku latach przerwy!jakie to tabletki?czy minipigulki czy dwufazowe? jednofazowe itd?
wszystko ma spore znaczenie! a objwaow jakie wysyla organizm niewolno lekcewazyc!!
jak pisza dziewczyny zrob test na wszelki wypadek!moja mama tez miala okres i to nawet dosc spory!ale wiedziala ze jest w ciazy!ty nie jestes pewna wiec idz i zrob test!!!:)

aga_ciekawa pisze:
To Twoj dzidzius?
Pewnie bardzo sczesliwa jestes....
Zazdroszcze Ci-choc moze wieczorem okaze sie ze tez mam fasolke w srodku....
Ale to pewnie zbyt piekne zeby bylo prawdziwe....

Tak to moja dzidzia :) jestem bardzo bardzo szczęśliwa :)

badania mialam wiosna-wszystko bylo ok!!
to harmonet-dwuskladnikowy...
pojde, poszukam testu-bo ta niepewnosc troche nerwow nastrecza....skad wiedziala ze jest w ciazy-skoro byl okres???

Bo sie o mnie starala :p a chodzila do gina ciagle i on jej potwierdzil!!!!
idz po tego testa i szybko nam tu pisz co i jak!!!!!!!!!

biorac pigułki trudno jest zajsc w ciąże, ale nei jest to niemożliwe!! zmiana klimatu, wiekszy stres, biegunka, wymioty, brany równolegle antybiotyk - to wszytsko osłabia działanie pigułek.
co do badań hormonalnych, to przy braniu pigułek nei warto ich robic, bo i tak beda nie miarodajne. przed zrobieniem takich badan trzeba odstawic pigulki na jakies 2 miesiące. i wogóle co roku powino sie robic 2 miesięczna przerwe.
biorąc pigułoki nalezało by, dla wlasnego dobra, robic raz w roku badania na klrzepliwosc krwi (pigułki zwiększaja krzepliwosc, co może prowadzic do choroby zakrzepowej) i wątrobowe (bilirubina, transaminazy), oraz cytologie.
aga_ciekawa , zrob test ciązowy, jesli wyjdzie dodatni, natychmaist odstaw tabletki i zacznij brac kwas foliowy.
jeśli wyjdzie ujemny, a objawy nie ustąpia, tez odstaw i zrób sobie przerwe w braniu pigułek. i później jak dalej bedziesz chciala brac, to może zmien...

reklama
wiesz-znajac moje szczescie-to pewnie tylko objawy czegos innego....
choc bardzo bym chciala zeby byly oznaka tego ze mam bobaska...
ale pewnie tak nie jest tylko ze mna cos sie dzieje....
tylko jak tu kupic kwas foliowy-ktos wie jak to bedzie po angielsku?? :-)

Do góry