reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
veronica nie ma takiej opcji
jesli dziecko jest ulozone posladkowo pod koniec ciazy czyli mniej wiecej tydzien przed terminem to ustala sie termin cesarki

Veronica brzuszek może się nieznacznie obniżyc albo nawet wcale i to nic złego nie oznacza.Kształt brzuszka est też zależny od ułozenia wielkości malucha jak i od wzrostu mamy.Jezeli maluch jest ułozony pośladkowo w 36 tc to o cc jak w banku i niech Ci do głowy nie przyjdzie żeby rodzić sn (bo tak też można) bo to Twoja 1 ciąza.

veronica dlaczego nie cc ja mialam i uwierz mi pol godziny i po krzyku masz 12h na dojscie do siebie i uwierz mi czy po sn czy po cc i tak po 12 h ledwo chodzisz i tak;) bo pipka boli:p:D wiesz tak naprawde najwazniejszy jest bobas a przy posladkowym ulozeniu nawet jesli próbuje sie urodzic naturalnie 98% konczy sie cc te 2 % to straszne meczarnie:) lepiej przygotuj sie psychicznie na cc:) i nie bój sie bedzie dobrze a mozliwosc wziecia bobasa na rece jest lekarstwem na wszystkie obawy i bolaczki:):*

ah az sie wzdygnelam :-D
no ale wiesz, po cesarce jest blizna a po sn (chyba) nie
ja juz ledwo chodze...wszyscy sie ze mnie smieja xD

no faktycznie cc jest szybsze niz sn ale to rozcinanie i wgle...fuj...

ale po cc jest sie dziewica;) jesli chodzi o rodznie;) hahaha nie no generalnie blizna jest ale nisko i uwierz minie jest jakas mega wielka po zagojeniu pełnym;)
ja drygie dziecko bede rodzila przez cc:) bo moge wybierac:p

reklama
Do góry