reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

jasne ze szkoda bo mam troche spodenek unisexów dokupie kilka sukieneczek bo planuje córeczkę :D chcialam pierwszego synka to teraz tez wyprosze:);) a bodziaki pajacyki do spania czy takie do smigania po domku to nie wazne czy chlopience czy nie:)

przyszle mamuski zacznijcie wszystko kupowac po 3 trymestrze ubranka male bodziaki z krótkim i długim rekawkiem pajacyki itd pieluchy pampersy ( polecam babydream rossmanowe) husteczki wózek i wszystkie bajery bo ja czekalam do konca a pozniej reka w nocniku;) bo myslalam ze finansowo sie wykoncze:)

reklama
mamaFFia właśnie powiedz bo już z od którejś osoby słyszę bardzo pochlebne opinie a propo pampersów z rossmana i dada z biedronki:-) faktycznie są fajne? a co do tego kupowania ta masz sto procent racji- za jednym zamachem to bank by trzeba było obrobić:-D a dużo mialaś naszykowane dla dziewczynki?

dada z biedronki sa beznadziejne!!!!!!!!!!! sztywne i dupka dzidzi nie oddycha:(
a jesli chodzi o rossmanowe to maja ruchome boczki sa super chłonne tanie ... to wersja oryginalnych pampers bez zapachu po ktorym jest najwiecej uczulen.... co do biedronki to maja fajne chusteczki ale napewno dla starszego dzieciaka tak po 4 mies przez pierwsze 4 mies polecam cleanic dzidzius zielone albo chusteczki ze schlekera* ( cos ala rossman) chusteczki rossmanowe sa suche i nie domywaja i nie nawilzaja:)
najwieksza tragedia dla mnie sa tescowe pampersy...

Witajcie dziewczynki!
Ja dziś odwiedziłam byłą już pracę, odebrałam dokumenty, załatwiłam parę spraw, zabrałam swoje książki itp. Dzieci mnie obcałowały, dostałam laurki i kwiatki piękne.
Na tematy pieluszek i wózków nie wchodzę, powie tylko Martusi, że moja koleżanka ma taki kosz i jest zadowolona, ale dziecko z niego szybko wyrasta.

martusia no to zyczę żeby była dziewczynka i już;-)

mamaFFia ja mam dziś sto pytań do więc wybacz ale powiedz mi jeszcze jak to jest bo ostatnio znajoma udowadniała mi że do 3 miesiąca można używać tylko orginalne pampers a potem można te tańsze typu z rossmana czy dada, prawda czy g... prawda?:-)

kochana absolutna bzdura bo niby jakim prawem? ty kochana na dupsku jak bylas niemowlakiem nie uświadczyłaś pampersów:D i co zyjesz??? ja co prawda pierwsza paczke kupilam pampers newborn i do 4 mies uzywalam pampersa pozniej dostalam mega pake pampersów z rossmana i zaczelam uzywac juz tylko ich chyba ze dostalam w prezencie pampersa... generalnie huggisy da do niczego dada i tescowe wiem sprawdzalam na malym jak sie ruszal to nieraz wszystko bylko po za pielucha wszystko usrane a pielucha w środku czysta:D hahaha

kochana pytaj ile wlezie chetnie odpowiem na wszyystkie pytania....

laktator reczny nie warto kupowac elektrycznego poleca tommee tippee z raczka TOMMEE TIPPEE LAKTATOR + 2szt TERMOOPAKOWANIA+INNE (1402019323) - Aukcje internetowe Allegro
podgrzewacz bedzie potrzebny dopiero jak zaczna sie słoiczki

butelki polecam z firmy nuby
http://allegro.pl/nuby-butelka-z-czujnikiem-ciepla-300-ml-i1400744114.html rewelacyjna butelka z termometrem:) dobrze sie czysci bo mozna cala rozkrecic:)

ale sie rozpisalam:D:p

np do karmienia malego jak juz nie karmilam piersią na poczatku tak do mies uzywalam nosidelka od wózka:)

uzbrojcie sie w sliniaki z podbitka ceratowa takie cale materiałowe odpuście sobie to przeciekaja moj malec zaczął sie slinic jak skonczył 3 mies! i tak mu zostało:)

Ostatnia edycja:
kahaka- no właśnie wiem... te dzieci tak szybko rosną ;)

kamia- jak udowadniała? Przecież równie dobrze można jej udowodnić, że dla dziecka tylko wielorazowe pieluchy-nie pampersy ;)

mamaffia- super te butelki, nie wiedziałam nawet, że takie są

Dziewczyny-o czym mówili w rozmowach w toku? bo oglądałam co innego...

Ostatnia edycja:
łooo jezu wszystkie gdzies uciekły??? gdziesz rozdaja pieluchy czy jak?:D
poziomki? katty, veronica, martusia, agusia, blondi, basieńko gdzie jestescie???? devil?

reklama
mamaFFia jak mi sie uda zajsc kiedykolwiek to sie zglosze do ciebie o porady, bo widze ze obcykana jestes ze hej!! I zycze ci tej dziewczynki tym razem, na koniec roku tak jak sobie wymarzylas&&&&&&&

Do góry