A tego to nie wiem. A ile razy miałaś już usg? Ja miałam raz, teraz będzie drugi, ale moja gin planuje tylko 4 razy przez całą ciążę. Rozpisała mi to wszystko i kolejne usg będę miała dopiero 8.03, potem 26.04 i koniec. Czy to nie za mało?
reklama
blondplatyna
Fanka BB :)
Ja miałam dwa w 7 i 12 tygodniu, generalnie jeśli wszystko jest wporządku i maleństwo rozwija się dobrze to usg robi się 4 razy, napoczątku do 10 tygodnia, później w 12, 20 i chyba 34. Po 36 tygodniu też robią jeśli dziecko ma złe położenie to sprawdzają czy się przewróciło. Niektóre dziewczyny chodzą prywatnie i mają przy każdej wizycie USG, ale to chyba nie potrzebne. Ja też chodzę prywatnie i generalnie fajnie jest widzieć swoje maleństwo co miesiąc. Teraz USG będę miała w 20 tygodniu i już nie mogę się doczekać co tam w brzuszku siedzi, mam nadzieję że pokaże.
blondplatyna
Pewnie za obiadek wszystkie się zabrały. A na kiedy masz termin porodu?
blondplatyna
Mononoke kochana mi chodziło, że w kwestii medycznej niepotrzebne, a wiadomo że jeśli ktoś płaci to wymaga.
Wiem
Ja na nfz bym nie poszla - wiem, wiem wszedzie jest inaczej, a tam fajny lekarza a to a tamto... nie ma mowy, nigdy na nfz, mnie lekarze na nfz zawsze tak traktowali ze szkoda gadac, a ginekologow w szpitalu mamy bardziej podobnych do rzeznikow a moj ma nawet wyglad aniola 
blondplatyna
Ja kiedyś chodziłam na nfz, moja doktorowa była bardzo dobra, ale niestety termin oczekiwania na wizytę przekraczał 3 miesiące. Teraz chodzę prywatnie do doktorowej która jest zastępcą ordynatora w szpitalu i jak narazie nie mam zastrzeżeń.
reklama
Martusia85
Jestem-wróciłam z wizyty
Muffinki smakowały....
Zośka już urosła-ledwo się mieści w ubranka 56...
Zośka już urosła-ledwo się mieści w ubranka 56...