reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Witaj Gochna -serdecznie witamy i cieszymy się ,że przyłączyłaś się do naszego grona-GRATULUJEEEEEEEE !!!!!!! dwóch kresek ;D ;D ;D Jeśli chodzi o testy to faktycznie rzadko ale się zdarza- czasami ,że żle wyjdą ,ale tylko o tym słyszałam.Radze abyś powturzyła teścik dla 100% pewności-choć mi się wydaje ,że pierwszy pokazał racje,a najlepiej abyś zrobiła sobie teścik z krwi w labolatorium ,który kosztuje około 15 zł.-i masz go po godzinie ,jeśli zrobiony w labolatorium prywatnym.Pozdrawiam serdecznie .Pisz gdy się czegoś nowego dowiesz.

reklama
wiem, że byłam po owulacji bo wyjeżdżałam w sobote a owulację miałam we wtorek - bolała mnie podbrzusze i jak policzylam dni to to był akurat 14 DC, dlatego też myślałam że jak pojadę i będziemy się kochać bez zabezpieczenia to być może wcale nie zajdę w ciążę (choć oboje bardzo chcieliśmy) a tu proszę :) taka niespodzianka :D Może rzeczywiście powtórzę test dla pewności... ale czuję że jak go będę robiła to się będę bała że mi ta piękna gruba kreska z pierwszego testu już się nei powtórzy... a wlaśnie zmierzyłam sobei temp i wyszło 37,2 więc nawet jeśli byłabym po okresie to chyba 5 dnia nie ma jaeczkowania.... :laugh:

Aaach, i jeszcze jedno, jak wróciła to moja przyjaciółka powiedziała mi: -Gocha ty się zminiłaś, ty coś inaczej wyglądasz... -No co ty.... nie widziałaś mnie tyle (2tyg) to może dlatego -No jakbym Cię nie widziała pół rroku to może ale 2 tyg??? mówię Ci wyglądasz jakoś inaczej...

Może to chodzi o ten blask w oczach o którym była mowa jakoś na początku topiku...? hihihi

Hej Gochna !!! Gratulacje :) Wygląda na to że zafasolkowałaś :) :D ja też radzę Ci zrobić jeszcze jeden teścik. Ja zrobilam drugi po poludniu i też wyszły mi II. Do dzieła i pochwal się koniecznie :)

Gochna trzymam kciukaski ,ale wydaje mi się ,że jednak do dzidziuś już siedzi sobie cichutko w Twoim brzuszku ::) ;D

Dziewczynki, kochane jesteście, wszystkim Wam dziękuję za odpowiedzi i słowa otuchy :* Zrobię drugi test, jak nie dzisiaj to juz jutro napewno i dam znać co i jak :) i będę tu z przyjemnością zaglądała i śledziła Wasze "postępy" ;) Przytulam Was mocno!

właśnie ,właśnie potrzebne nam są tu nowe fasolki-aby podtrzymały nas na duchu i dały nowe nadzieje ,że nie długo i nam się uda.Zasyłam Wam wszystkim  :-*

LANA już odpowiadam (mam tyle pracy że szok!!!) @ spodziewam się około 22 i mam nadzieję że nie za wcześnie się cieszę ( a czuję że mogę się cieszyć) choć podchodzę do tego z dystansem ale: - nie zrobiłam sobie RTG (mam problem z paskudą zębem)
- nie biorę antybiotyków a powinnam bo mam paskudne zapalenie dziąsła. Tak byśmy chcieli ...................................... jak i Te z Was które czekają na dwie krechy!!!!

Gochna MOJE NAJWIĘKSZE GRATULACJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prześlij kapke fluidków co?? :D :D :D :D

Izabelka Tobie też gratuluję tych dwóch pięknych kreseczek, stokrotne uściski i usmiechy ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Ale macie się fajowo!!

testowalam sie 2 tyg temu. ale wydaje mi sie ze dzidzia na 100% rozpycha sie u mnie w brzuszku bo czuje sie strasznie, te wymioty i wogole. u mnie z @ zawsze byl problem poniewaz mialam bardzo nieregularne cykle. kilka miesiecy temu poszlam do endokrynologa i powiedzial mi ze mam PCOS (zespol policystycznych jajnikow). moja gin na to ze ona by nie wydala takiej diagnozy bo trzeba zrobic wiecej badan i kazala sie odstresowac. i chyba jej rada zadzialala:) ostatni @ mialam 10.06, ide do mojej gin w przyszlym tygodniu to dowiem sie co i jak i kiedy. zobaczymy. nam nadzieje ze to dzidzia mala bo jakby zatucie zoladkowe to by trwalo juz 3 tydodnie hihi. wiec kobiety strajace sie nie traccie nadziei!!!

reklama
Jaguś, jak ty ostatnią @ miałaś na początku czerwca, to ty już w zaawansowanej ciązy jesteś ;)
Robiłaś test?? Już by ci z pewnością prawdę pokazał.

Do góry