reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
mama trzymam za Ciebie kciuki.
katty ja bzykalam sie w tym cyklu tak jak wczesniej pisalam, praktycznie codziennie, sluz tez mialam ale czuje ze nic z tego nie bedzie.tu trzeba miec szczescie i swoj czas.
mononoke ja tez mam dostac okres w tych rejonach co Ty.jak cos to zaczniemy krwawo Nowy Rok.
poziomeczki fajnie ze Twoje dziewczynki ladnie rosna i wszystko z ciaza jest ok.

Moze faktycznie te dwa dni sie podlecze tantum verde a potem zobaczymy. Nie napalam sie, bo po jednym poronieniu mam juz dosc. Boje sie, ze jak wyjda 2 kreski to zeswiruje i znowu bede sie bala ze poronie :/

kacha nawet mi nie mow - idziemy z mezem na impreze sylwestowa. Mielismy zostac w domu i obzerac sie pizza wlasnej roboty ale tesciowie zorganizowali sobie impreze wiec zrobilismy ewakuacje i tydzien przed swietami szukalismy biletow na impreze :D
Wiec jak juz ma sobie przychodzic @ to niech to lepiej zrobi po sylwku bo chce sie wytanczyc a nie skakac z podpaska:/ A pierwszy i drugi dzien to mam zawsze taki, ze najlepiej byloby lezec w lozku bo leje sie jak niagara.

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane. Anulka doniosła mi, ze o mnie pytacie to jestem. Przez ostatnie 8 tyg. mało bylam na BB. Ciągle mdłości, wymioty, zawroty glowy, omdlenia. Komp to potęgowal więc staralam się nie włączać. To wszystko potęgowała jak sie okazało tarczyca, która ujawniła mi się za sprawą hormonów ciążowych. Nie pomagały nawet leki przeciwwymiotne. I zdażało mi się nawet 9 razy dziennie przytulac porcelankę. Groził mi juz szpital i kroplówki , ale udało się uniknąć. Teraz jestem cały czas na lekach i ciut mi lepiej, chociaz dalej mnie męczą mdłości. Dziś mam wizytę u endokrynologa, może coś poradzi. Na razie chudnę zamiast tyć i mam już -4,5 kg. Na szczęście z maluszkiem dobrze. Rośnie jak nalezy , wszystko rozwija się doskonale a przezierność w normie. W czwartek mam wyniki testów Pappa , więc trzymajcie kciuki. No i pan , który robił mi Usg genetyczne pokazał nam małego siusiaka , więc najprawdopodobniej to synek. Usg w klinice do której mnie skierowano ze względu na ciązę wysokiego ryzyka ( wywiad rodzinny, poronienia i wiek) to taka maszyna, ze nawet było widac kręci i paluszki maluszka. Podglądaliśmy go przez 40 minut i jest szansa, ze gin się nie mylił co do płci.:-)
Powiem wam jeszcze, że wiedziałam, ze mogę czuć się źle ale, ze aż tak to nie przypuszczałam. Wszelkie moje plany co do odżywiania i przezywania ciązy poszły do lamusa i ciesze się, ze jem cokolwiek. Przesypiam większość dnia i błogaosławię L4.
Buziaki dla was i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

poziomki super że z dziewczynami wszystko ok:-) trzymam kciuki zebyś dotrzymała do 36 tc:-)
monooke mama katty agusia dla was ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&;-)
wsenka współczuje złego samopoczucia:-(ale grunt że maleństwo zdrowe:-) odpoczywaj i dbaj o siebie kochana:-)

wisienka fajnie ze do nas zawitalas, Ty juz jestes w 12 tyg. ciazy a ja dalej w ciaze nie moge zajsc.czas szybko leci- najbardziej to widac po uplywajacych tyg. ciezarnych.fajnie ze z dzidziusiem wszystko ok. moze w koncu Ci odpuszcza te dolegliwosci.badz kochana dobrej mysli.
Mononoke ja mam taki sam plan jak Ty mialas z mezem. zamierzamy zostac w domu i zrobic pyszna pizze. moze kochana nie dostaniesz okresu i sie wybawisz na maksa.fajnie byloby gdybysmy nie dostaly @ i w koncu zaciazyly. ale ja mam takie przeczucia ze u mnie te ciazenie jeszcze dlugo nie bedzie wychodzic.

Wisienka widziala siusiaka!!!!!! Wisieńka kochana ale sie ciesze ze jestes :) Ciesze sie tez ze malenstwo pieknie rosnie :p Mdłości kiedyś przejda nie martw sie, najwazniejsze ze z chlopakiem wszystko jest ok :) Pisz do nas jak tylko bedziesz w stanie, tesknimy:*

Kamia ty lepiej trzymaj kciuki zebym dotrwala do sylwestra bo mnie nosi juz :D

kacha, taki sylwester jest najlepszy, ja imprez w ogole nie lubie. Musialam kiecke kupic czego bardzo nie lubie bo dla mnie jeansy to szczyt elegancji :D Bo dresik jest fantastik dla mnie ;p Ale mam sukienke na kolejne 3 lata :D Pokaze sie wam z niej w dniu sylwestra to ocenicie same :D
a ciaza sie nie martw - tak jak mowia zawsze dziewczyny - bobasek sobie sam wybierze kiedy ma przyjsc Ja juz powinnam byc w 21tc jak Kamia, ale widocznie nie bylo mi dane i musze jeszcze czekac :) Przyjdzie na nas w koncu czas:*

reklama
Postanowilam wykonczyc moje testy owu do konca roku zeby w przyszlym roku juz ich nie uzywac :D (tzn zeby mnie nie kusily) i tak wynik dzisiajeszego testu bez zaskoczenia - jedna krecha, nawet specjalnie jes jest gruba, TAKA SE :D
Zostaly mi jeszcze dwa :D na jutro i w sylwka :D ale na sylwka mam sikacza normalnego :p

Na pocieszenie obzeram sie ptsim mleczkiem i galaretkami w czekoladzie a zaraz ide na obiad :D Musze przejesc zlosc i smutek :/ Prawie dostalam oczoplasu od gapienia sie w ten test :D Nawet sobie juz wyobrazilam ta druga kreske :D

Ostatnia edycja:
Do góry