reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Josi, bromocorn zaczęłam brać po poronieniu na wyregulowanie cyklu. Masz rację, nie będę odstawiać bez konsultacji, już pobiorę ten wrzesień, może w październiku będzie mi kazała odstawić.

reklama
A bromergon jest na prolaktynę czy tam laktację ale na regulację?? Ja się w tym temacie nie znam.. ale chyba na regulację to duphaston.. Masz Kahaka sprawdzonego gina?
Ja uciekam do wyra, bo czuje się tragicznie.. tak mnie boli i nie wiem juz od czego to :( Wcześniej też ciągle leżałam i po 3 godzinach stwierdziłam, że wyprobuje ten nowy termometr.. a on mi pokazuję 37,18 ;/

LILITH bromocorn jest na prolaktyne, to prawda, ale też na wyregulowanie, na "pobudzenie" owulacji (tak przynajmniej w ulotce napisali). A Ty się kładź babo spać!!
Ja rozwiązuję testy na prawko, w czwartek mam egzamin :szok: masakra, nie zdam na bank :no:

LILITH bromocorn jest na prolaktyne, to prawda, ale też na wyregulowanie, na "pobudzenie" owulacji (tak przynajmniej w ulotce napisali). A Ty się kładź babo spać!!
Ja rozwiązuję testy na prawko, w czwartek mam egzamin :szok: masakra, nie zdam na bank :no:

Testami na prawko sie nie martw :D Wszystkie mozliwe pytania masz w ksiazeczce wystarczy sie ich wyuczyc a i tak mozesz zrobic jeszcze dwa błędy :D
Ja na teorie sie nie balam - ale jak przyszlo do praktyki to byla masakra :D jeszcze jak sie uczylam to moj instruktor po kazdej lekcji byl szczesliwy ze juz po wszystkim ... biedak, ale sie bał :p A zdalam za pierwszym razem! Bedzie dobrze! Powodzenia!

Kamia przecież jesteś w 6-tym tygodniu... a pokazuje Ci że w czwartym...
bo to jakoś wychodzi tak, że licząc od OM jestem w 6 a typowo wiek dzidziucha to w 4.
kamia jutro kończysz 5 a zaczynasz 6 tydz :-D
kule ja sam z tego pogubiona jestem, tak naprawdę te suwaczki zrobiłam tak na chybił trafił bo mądrzejsza będę po środowej wizycie u ginia (no jeśli coś zauważy albo znowu zastrzeli mnie cyklem bezoulacyjnym:-))

Ja 5 razy jednemu lekarzowi w szpitalu mowilam ze w ciazy jestem a on mi dalej ze nie, jak zobaczyl wynik betki to sie przestal madrzyc ;p Wiec wszystko jest mozliwe... pokaz bete to sie zdziwi, chcialabym jego mine zobaczyc, bo mina tego ze szpitala byla bezcenna :p

Jak mi jutro powiedza, ze nie ma przeciwskazan to od razu wieczorem zmolestuje mojego mezulka :> Ale ten miesiac jak wspomnialam bez jakis specjalnych staranek - egzamin, kupa roboty... ale kto wie.....

No i takie staranka są najskuteczniejsze! Postaraj się ten stan zajętości utrzymać jak najdłużej a szanse na fasolkę urosną :tak::-)

Kahaka, zdasz, nic nie bój :) zresztą widziałaś co Mononoke pisała :)
A co do ginka, to Ty go pewna jesteś? Częściej to chyba lekarze duphaston jednak dają..

Kamia, mi się wydaję, że liczy się dzień OM :)

Cytat z BabyBoomowego kalendarza ciążowego:
"Pierwszy tydzień
Gdzie ta ciąża ? Trwająca średnio 40 tygodni ciąża oficjalnie rozpoczyna się... jeszcze przed poczęciem, bo pierwszego dnia ostatniej miesiączki. "
Tak więc to już 6-ty tydzień :)

reklama
Cytat z BabyBoomowego kalendarza ciążowego:
"Pierwszy tydzień
Gdzie ta ciąża ? Trwająca średnio 40 tygodni ciąża oficjalnie rozpoczyna się... jeszcze przed poczęciem, bo pierwszego dnia ostatniej miesiączki. "
Tak więc to już 6-ty tydzień :)
To prawda, przeciez ciaze sie liczy od poczatku cyklu, a nie od owulki, trzeba tylko pamietac kiedy byla ostatnia miesiaczka i data ustalona. Pozniej jeszcze podaja tydzien ciazy w zaleznosci od tego jaki duzy jest pecherzyk przy badaniu usg. Haha ale jaja z tymi lekarzami ktorzy mowia ze nie ma ciazy, jak jest beta...moze dlatego ze ponoc do 6 tygodnia nic nie widac na usg..ale przeciez macica powinna byc rozpulchniona i takie tam, dziwni ci niektorzy lekarze..

Do góry