reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

czemu tak rzadko ?:(

Ach jakoś tak wychodzi:dry:

witajcie dziewczyny :-) , mam do was pytanie , czy podczas zajścia w ciąże musi być gorączka??? czy ktos tak miał na poczatku ciąży że nie miał gorączki????
Ja przy pierwszej ciązy nie mierzyłam gorączki więc nie wiem , mam prawie wszystkie objawy : nudności , ból głowy, ból piersi , ślinienie mocniejsze w ustach, brak miesiączki ( termin miałam na 28 lipca) , zawroty głowy , nasilone upławy, zmęczenie , senność, ale temp, mierzona o 6 rano to: 36.7 .
Test robiłam 22 lipca - neg.
Czy która z was tak miała ??? tem. brak a inne objawy są???
a tu ciąża/??????
Z góry dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam i życzę zafasolkowania:-)

Witaj!:tak:
Zaczynając od początku;
Gdzie mierzyłaś temperature?????? Wiarygodny pomiar jest wtedy jeżeli monitorujemy(termometrem) cykle od 1 dnia do @
Nie zaleca się robienia testów przed terminem@ ponieważ moga one ciąży nie wykryć.
Możesz spokojnie powtórzyć test o każde porze dnia bo jesteś po terminie @.
Jednym słowem możesz być w ciąży bo objawy na to wskazują ale....
Najbardziej wiarygodnym testem jest bhcg lub hcg wykonane w przychodni lub szpitalu, kosztuje ok 25zł.
Potwierdzi ciążę na 100% i odrazu będziesz wiedziała który to tydzień.
Trzymam kciuki&&&&
A masz regularne @???

Ps na Twoim miejscu była bym już w aptece:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witaj!:tak:
Zaczynając od początku;
Gdzie mierzyłaś temperature?????? Wiarygodny pomiar jest wtedy jeżeli monitorujemy(termometrem) cykle od 1 dnia do @
Nie zaleca się robienia testów przed terminem@ ponieważ moga one ciąży nie wykryć.
Możesz spokojnie powtórzyć test o każde porze dnia bo jesteś po terminie @.
Jednym słowem możesz być w ciąży bo objawy na to wskazują ale....
Najbardziej wiarygodnym testem jest bhcg lub hcg wykonane w przychodni lub szpitalu, kosztuje ok 25zł.
Potwierdzi ciążę na 100% i odrazu będziesz wiedziała który to tydzień.
Trzymam kciuki&&&&
A masz regularne @???

Ps na Twoim miejscu była bym już w aptece:-D
witaj, tem. mierzyłam w pochwie, @ mam regularne , ostatnio miesiąc temu spóżniła sie 2 tyg.:szok:, . Dodam że z mężem staramy sie o 2 dzidzie, to mój 3 cykl.

witaj, tem. mierzyłam w pochwie, @ mam regularne , ostatnio miesiąc temu spóżniła sie 2 tyg.:szok:, . Dodam że z mężem staramy sie o 2 dzidzie, to mój 3 cykl.

Witaj halinka!
O rany, ja też tak miałam : regularne miesiączki a tu ni z gruszki ni z pietruszki 2 cykle pod rząd @ spóźniała mi się dwa tygodnie , czyli mialam ok 42dniowy cykl. Ale teraz już jest lepiej, kolejną dostałam w 31dc więc wszystko wraca do normy (mam nadzieje)
Co do tempki to ja miałam w poprzednim cyklu podwyższoną 36,8-37,3 i nawet w dniu @ taką miałam, teraz już nie sprawdzam, bo nie chce się nakręcać.
Co do pozostałych objawow to są to faktycznie typowe objawy ciąży (podobno bo ja w ciąży nigdy nie byłam ale się staramy :D ) ale czy to nie za wczesnie ?
poziomki ma racje, jak masz przeczucie to idz na betke, sikacz Ci tu nic nie da, szczególnie, że ostatni cykl mialaś dłuższy o 2 tygodnie (teraz możesz mieć taką samą sytuacje po prostu).
Trzymam kciukasy&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

O, cześć andzia

widzę, że nas tu przybywa :)

Ostatnia edycja:
tęskniłaś? :> miło :*

Aaaaa robiłam gyroska, sprzątałam, książkę czytałam (to jedyny okres w roku kiedy mogę spokojnie coś poczytać, bo w roku szkolnym to masakra, na nic nie ma czasu) .... poszłam do mężusia .... takie tam ;p

reklama
Do góry