reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy drugie dziecko ?

Wiadomo że decyzję o posiadaniu dziecka wypadałoby zawsze dokładnie przemyśleć;-)chociaż czasami myślenie swoje a życie swoje:-D Pewnie, że nie jest to tak ładnie, pięknie i kolorowo, ale zawsze zdarzają się gorsze i cięższe chwile - czy to wychowuje się jedno czy więcej dzieci.
Ja w każdym razie nie żałuje, że mamy taką a nie inną różnicę pomiędzy dziećmi;-)

reklama
magda12345 zgadzam się że są raz lepsze a raz gorsze chwile ale uśmiech na twarzy dziecka wszytko wynagrodzi.
Ja zdecydowałam się z moim M na drugie tak żeby różnica nie była zbyt duża. Moja córka w maju skończy 3 latka a w lipcu będzie miała braciszka. Teraz widząc jak tuli mi się do brzuszka mówiąc (jeszcze sepleniąc), że kocha dzidziusia to tak mi się miło na sercu robi. Wiem że nie będzie łatwo, ale damy sobie radę. Dobra organizacja to podstawa. Już teraz z Lilą opowiadamy sobie jak będziemy razem opiekować się dzidzią, pokazywac zabawki itp. więc myślę że będzie dobrze.

marlena_m to dobrze że dużo rozmawiacie:tak: Moja Jula też była bardzo pozytywnie nastawiona do "brzuszka" a jak przyszłam z Jasiem ze szpitala to mu miśki przynosiła, kocykiem chciała okrywać i przytulać;-) Kłopoty zaczęły się jak Jaś przestał przesypiać całe dnie i stał się bardziej absorbujący - czasami zdarza jej się pokazać jak bardzo jest zazdrosna o braciszka. Ale generalnie to cudowna siostrzyczka - ostatnio mnie rozczuliło jak Jaś spał, a ja coś głośniej powiedziałam a ona do mnie z wyrzutem - "mamo cicho bo Jasiet pi!";-):-D

Mój synek za miesiąc kończy dwa lata... Mieliśmy w planach właśnie w tym momencie zacząć starania o kolejne dziecko, ale okazało się że musimy poczekać...mam nadczynność tarczycy i hormony wariują.. musi się wszystko ustabilizować i dopiero możemy zacząć myśleć. Wkurzam się, bo już tak bardzo chce drugie dzieciątko!!! I później kolejne i później jeszcze jedno :) i koniec :)

Plany spore :) ale chciałabym dużą rodzinę... Sama ma trójkę rodzeństwa i ogólnie wielu braci i sióstr ciotecznych, to cudowne kiedy wszyscy się spotykamy, zawsze wiesz że jest ktoś tam na kogo można liczyć. sama świadomość to dużo. Chcę aby moje dzieci też miały takie szczęście i chce je wychować w poczuciu, że rodzina to ważna wartość.

o szkoda że już nikt tu nie zagląda:( Moja córeczka Nikolka skończyła 6stycznia roczek narazie jeszcze biore tabletki ale tak mi chodzi po głowie druga dzidzia tym bardziej ze i tak jeszcze 2 latka musze siedziec z nikolka poki pojdzie do przedszkola hm i tak własnie z mężem nie mozemy sie zdecydowac z jednej strony było by fajnie za jednym razem wychowac dwojke z drugiej strony mam dopiero 23 lata i dużo czasu na drugie zresztą fajnie by było też pójśc do pracy i odetchnąc od dzieci na kawalek popracowa z rok 2 i wtedy 2 dzieciatko cieszko sie zdecydowac gdy teraz moja niunia juz przesypia cale noce bawi sie sama

Między chłopcami różnica wynosi 11,5msca - los tak zdecydował ;-)
Nie żałuję, ale sama świadomie nie zdecydowałabym się na tak małą różnicę...

U mnie 1.7 świadomie tak chciałam .
Jak się Ola urodziła było lekko , bo spała mało absorbująca była , teraz troszkę cięzej : raczkujacy i stawajacy maluch domagajacy się ciągle czegoś plus starszak chcacy budować , żeby mu czytac , z nim malować itp . takze bywa cieżko , na szczęscie są prywatne przedszkola gdzie takie maluchy przyjmują, ja się cieszę że mam dzieciaki w podobnym wieku

reklama
:-DWitam :-) fajnie ze temat sie troszke odswiezyl my z mezem sobie przemyslelismy ze najlepiej jak postaramy sie o druga dzidzie po wakacjach 2011 po pierwsze dlatego ze pierwsza corcia jest ze stycznia 2010 i teraz wolalabym rodzic na wiosne lub lato (pamietam jak w zimie butow nie moglam wcisnac bo pod koniec ciazy troche spuchy mi nogi :tak: nie mowiac o kurtce 2 ostatnie guziki nie dopiete :-D po drugie roznica wieku bedzie tez fajna ok 2,5 roku dodam ze moja corcia to aniolek i widze ze bedzie bardzo dobra siostrzyczka kiedys chcialam tylko 1 dziecko ale teraz wiem ze to by byl najwiekszy blad i bedziemy sie bardzo starac o 2 dzidzie Wiem dobrze ze moje plany moga sie nie sprawdzic i roznica moze sie przeciagnac z coreczka staralismy sie ok roku zajsc :-( ale napewno bedzie i oby byla 2 coreczka:-) maz chce syna zobaczymy:laugh2:

Do góry