reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kiedy bedzie Listopad 2006?

witam :laugh: jak samopoczucie w tych pierwszych pogodnych dniach maja 3 skonczylam 25 lat alez ten wiek mnie goni niedawno mialam 20 lat ;) ja ogolnie nawet niezle sie czuje ale nie moge czasem w nocy spac nie wim dlaczego moze znacie jakis dobry sposob na mniej zarwanych nocy? przez to w dzien jestem nie do zycia pozdrawiam serdecznie :D

reklama
Witajcie przyszle mamy wreszcie sie przemoglam zeby cos napisac wczesniej przerazaly mnie te portale teraz obawy zwiazane z poczatkiem ciazy troche mijaja ....mam nadzieje ze juz tak zostanie  ::)
kiedy ten listopad nadejdzie tyle to trwa szkoda ze ciaza nie trwa troche krocej moze mniej by nas wymeczyla ja niestety dostaje w kosc...od mojego przyszlego dziecka
papa do nastepnej weny tworczej

najgorsze sa chyba te pierwsze miesiace pozniej juz z gorki ;) ja czuje sie teraz naprawde dobrze poza moze zgaga ktora czasem mnie dopada :D w pierwszej ciazy bylo o wiele gorzej ;) lucyann najfajniej jest wtedy kiedy czuje sie ruchy dzidziusia to rekompensuje wszystkie niewygody ciazy :) pozdrawiam

Witaj Lucyann,
co to długości ciąży to tak się tylko Ci wydaje, a przecież już zbliżamy sie do półmetka. Dopiero co się dowiedziałam o ciaży, a tu tak szybko tygodnie lecą.
Z tego co pamiętam to ostatnie dni przed porodem trochę mi się ciągły.

To prawda że czasem ciężko, ale nasze małe dzidzie wszystko zrekompensuję i uwierz mi że warto, wiem z doświadczenia :)

Oj dziekuje za wsparcie czasem ciezko uwiezyc ze sie wszytko pouklada ze dam rade i wszytko pojdzie do przodu dzis mam wybitnie nedzy humorek chyba pogoda mi nie sprzyja obiecuje sie odezwac jak tylko dojde do wiekszej ilisci usmiech papa do milego ::) ;)

Dla mnie pierwsze 3 miesiące były rewelacyjne. Teraz jest znacznie gorzej..Najchętniej spałabym pół dnia, a drugie pół "robiła nic" ;) Dopadają mnie idiotyczne nastroje. Kilka dni temu popłakałam się jak mąż malował scianę, na co zareagował: "Kochanie, jak Ci sie ten kolor nie podoba to zmienię:)". Rozsmieszył mnie i smiałam się przez łzy.. czasem czuję się ja

Przepraszam, ale wcisnęłam coś, co wysłało moją wiadomość zanim skończyłam myśl. Kończąc: czasem czuję się "jak wypluta", fatalne uczucie. Przed ciążą byłam wulkanem energii, ateraz...szkoda gadać. Za 2 tygodnie lecimy na wczasy i już się cieszę, że będę tylko leżeć lub pluskać się w falkach.. :)
POzdrawiam marzycielsko
POla

Pola 30 wakacje mila rzecz i na pewno ci sie przydadza takie nic nie robienie potrafi zdzialac cuda ;D ja ostatnio nie narzekam 3 pierwsze miesiace byly fatalne ale teraz moglabym gory przenosic ;) oczywiscie zdarza mi sie taki dzien ze lepiejby bylo gdybym z lozka nie wychodzila no i te dziwne nastroje ale da sie przezyc ;D niestety rzadko moge sobie na to pozwolic a wlasciwie to nigdy bo zawsze jest cos do zrobienia i moja cora raczej nie daje polezec :laugh: dzisiaj wstala juz po 6 a ja nie moglam sie zwlec z lozka :) ale jakos sie udalo pozdrawiam serdecznie :D

Czesc dziewczyny  :D

Też już zaczynam się zastanawiac czy to będzie dziewczyna czy chłopak. Ale teraz USG mam wyznaczone dopiero na 22 tydzień no i przecież dzidzia może różnie się ułożyc i nic nie będzie widac...
A propos pierwszych  3 miesięcy, dla mnie nie były rewalacyjne wiecznie bym spała a kiedy nie spałam to bym też najchętniej nic nie robiła, nigdzie nie wychodziła, jeżdziła, z nikim nie miałam ochoty się spotykac  (tylko jak sobie pozwolic na taki luksus kiedy ma się już starsze dziecko i inne obowiązki  ::)), dosłownie przeciwieństwo tego co leży w mojej naturze.
Ale na szczęscie to minęło (albo mija  :laugh:) i uważam że teraz jesteśmy w najlepszym okresie ciąży brzuszek jeszcze nie taki duży  :) a niedogodności pierwszych 3 miesięcy już się skończyły.... :D przynjamniej dla mnie.

reklama
No tak, jak juz jedno dziecko jest a drugie w drodze to nie da sie polezec ;) A Twoja cora Ewa juz duza :) pewnie do przedszkola poslesz na jesien. Cieszy sie ze bedzie miala rodzenstwo? Bo z dziecmi to jest tak ze ciesza sie jak mama w ciazy a jak sie dzidzi urodzi to sa zazdrosne ze wszyscy na nie uwage zwracaja ;) Ja jak bylam mala to mowilam mamie jak byla w ciazy z bratem tak (podobno ;-) "Ja bede spala pod sciana, mama w srodku a dzidzi z kraja  ;D

Do góry