reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kaszka na noc? Można?

Misslena

Najszczęśliwsz mama;*
Miasto
Chocianów
Czy mogę 7 miesięcznemu dziecku dać na noc kaszkę zamiast mleka? Moja mała po prostu nie chce go pić, jest na b. pepti a ono ma nieciekawy smak więc wypije ze 120 ml i więcej nie chce, a za 2 godziny budzi się głodna itd, wolałabym dać jej np. 180 kaszki i wiem że mała by się najadła i dobrze spala, ale daje jej już kaszkę o 11, to czy mogę dać jej też o 21? Czy to nie będzie za dużo? I czy kaszka nie jest za ciężka na noc dla takiego malucha?

Ostatnia edycja:
reklama
WitajDlaczeko chcesz dawac zamiast mleczka??lepiej dodac do mleczka kaszke..
Ja dawałam mojemu mleczko z kaszka na noc..(tez jestesmy na b.pepti)
Zaczelam stopniowo 180 wody 6 mleka i jedna mirke ta od mleka kaszki,ja na poczatk kupilam mu nestle zdrowy brzuszek z lipa kaszka na dobranoc i pil az sie uszy trzesly:)
Ale Patryczek przesypia noce od 6 mc-a...
Pozdrawiam.

Kaszkę ryżową robi się na mleku....

Zrób kaszkę z mlekiem i dodaj 2 łyżeczki deserku ze słoiczka, zabija cały smak tego badziewia, tak moja Julka się przekonała.

Dla niemowląt karmionych MM kaszkę można podawać od 4m.ż.

Wiem o tym że kaszkę ryżową robi się na mleku... Moja Nikola ma skaze i je tylko takie kaszki. Chciałam tylko wiedzieć czy można dawać kaszkę właśnie na noc, czy za bardzo nie obciąży małego brzuszka.

Dodawanie kaszki do mleka nie przeszło u nas:( Dawałam jej przez długi czas ale i tak nie chciała pić:( Nikola przesypiała noce od 1 do 5 miesiąca, a potem ją nawiedziło i muszę ją karmić w nocy...

Ostatnia edycja:
Kaszke spokojnie możesz dac na noc,tylko problem z kaszkami polega na tym,że po prostu tuczą dzieci...Według schematu żywienia dzieci w tym wieku powinny jesć kaszke raz dziennie.To może nie podawaj jej tej kaszki w dzień,a właśnie na noc.Do robienia na wodzie idealny jest Sinlac- to własnie kaszka dla alergików,ja tez go daje Amelce raz dziennie ( z musem owocowym na IIśniadanko).A na tym pepti to chyba od niedawna jestescie,nie?bo cos mi sie kojarzy,że u Was niedawno stwierdzono skazę czy AZS...Ponoc ma okropny smak i może dlatego Nikola nie chce go pić- nie jest przyzwyczajona...
A,i gratulacje dla Nikolki z okazji siódemeczki na suwaczku:).

Nikola od początku praktycznie jest na pepti:p jak miała jakieś 9 dni to pierwszy raz dostała. Ona piła go bez zażutu dopóki nie zaczęła jest zupek, kaszek itd:( Najgorsze jest to że w takim wypadku jak nie dam jej kaszki o 11 to nie mam jej co dać bo mleka mi nie wypije:( a owoców samych nie tknie nawet:( muszę coś pokombinować:(

hej, hej
Moja ma niecałe 4 miesiące i zjada kaszkę dwa razy dziennie- rano i przed snem właśnie. Zaczęłam jej dawać, bo mleko przestało jej wystarczać, z 5 posiłków dziennie zrobiło się 6 i jeszcze w nocy pobudka, co jej się nigdy nie zdarzało. Moim zdaniem możesz spokojnie dawać kaszkę, a jak się wahasz, to podawaj po prostu jako przedostatni posiłek

Misslena to idź to pediatry i zmień mleko przecież jest nie tylko pepti, dużo dzieci jest na Isomilu ( mleko sojowe) i się zajadają bo ma dużo lepszy smak.

Wątpię żeby mój pediatra przepisał mi inne mleko:( powie pewnie że przy skazie dzieci mają uczulenie na soje:( muszę poszukać kogoś innego

reklama
Siedem miesiecy to już nie taki maluszek ;) Niedługo sama weźmie sobie parówkę z lodówki.
A tak na poważnie, kaszka dwa razy dziennie nie obciąży małego brzuszka.

Do góry