reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmimy...

reklama
Doris - na poczatku pomalu wprowadzalam gluten wg zalecen, teraz maly skonczyl 8 miesiecy i od conajmniej miesiaca..pewnie trche dluzej wcina kaszki glutenowe

Doris a jakiego niekapka z nuby uzywasz? Jak napisalas to przypomnialo mi sie ze ez mam w szafce dwa ich kubki i moze bym z nich sprobowala - tyle,ze na nich nie ma info od jakiego wieku mozna je stosowac.

Co do glutenu to nie podpowiem. Ja kupilam zosce kaszke - mieszanke trzech zboz - i ona zawiera gluten. Robie ja normalnie jak inne i daje i pojecia nie mam ile w niej tego glutenu jest.

Moj J tez nie jest fanem niekapkow, tez ma 3 i zadnego nie lubi :-D

Za to coraz czesciej pije z tego National Childbirth Trust Shop :: Doidy cup

Pytanie z innej beczki, czy mozna 7mio miesiecznym maluchom dawac bialko zwierzece codziennie? Przedwczoraj dadddus mu zaserwowal warzywka z indykiem, wczoraj krolikiem a dzis z lososiem. Nie za czesto? :eek:

MsrF jest ok!:-) Mięsko można codziennie, raz lub dwa razy w tyg można zastąpić mięsko rybą, i co drugi dzień oprócz tego zalecają dawać pół żółtka:tak:
Tak, że tatuś karmi Dżemika prawidłowo:-)

a Marcel nie za bardzo chce pic z niekapka.... mamy of course Aventu bo pamietam ze Oliwia od razu soę rpzekonała.Marcelek natomiast pocimka troszkę i wyciaga z dziuba:dry:jeszcze się nei zdaztło zeby całą herbatke (bo tym go rpzez niekapka poję) wypił przez ten ustnik:-(ale nie poddaje sie.Codziennie mu go proponuje i próbuje czy już czas.Czasem pociagnie wiecej czasem mniej.Ale najczęscie po prostu zmieniam mu na smoczek 2 i wtedy wypija jednym haustem do dna;-)moze trzebaby spróbować innego ustnika z innej firmy:baffled:

reklama
Do góry