reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmimy...

reklama
a i tak najwazniejsze żeby dziecku pasowały;-)jak te które mnie sie podobaja maja mi syna uczulac (o dziwo po 7 miesiącach uzytkowania) to wole sie przemeczyc z bezzapachowymi, grubymi i niezbyt nawilżonymi Huggiesami....

Ja daję całe tak raz w tygodniu już gdzieś od miesiąca albo półtora:tak:A pediatra mówiła, że pół raz na dwa dni:confused: ja sądzę, że codziennie to chyba przesada, bo można dodawać masło, oliwę z oliwek lub właśnie to żółtko:tak:

reklama
My mamy zalecenie żeby po 7-mym miesiącu dodawać 1/4 do zupki lub obiadku.
Mam zamiar od poniedziałku wprowadzać;-):tak:!!

A co do żywienia, to ja na razie nie daje Martynce nic do picia oprócz cycusia, chociaż teraz zauważyłam w książeczce, że mi Pani Doktor wpisała (po 7-mym miesiącu ) na drugie śniadanie Miśkopty+Kompot lub Herbatka, więc chyba zacznę próbować...:sorry2:
U nas rano jak na razie schemat wygląda tak:
- rano jest cycuś
- potem deserek owocowy (125ml)
- przed pierwszą drzemką cycuś
- potem zupka (190ml)
- przed drugą drzemką znowu cycuś
- pod wieczór kaszka (190ml)
- na dobranoc cyc
Oczywiście w nocy też cucyś; ostatnio ok 2-3 razy, więc jeszcze dość często karmię. A pielucha po nocy jest tak 'nabombiona', że Zuza ugina się pod jej ciężarem jak wyrzuca ją do kosza, hehe:-D:-D Ale w dzień też dużo siusia, chociaż mam wrażenie że zdecydowanie częściej robi kupsztala..:-p
Czy Wasze dzieci też tak często się wypróżniają, bo ja odkąd wprowadziłam dodatkowe jedzenie to zmieniam pieluchę kilka razy dziennie....!:szok: A wcześniej to się załatwiała raz na dwa, trzy dni...:sorry2:

Do góry