reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmimy...

A zapomnialam dodac ze Kaya ma ciemiaczko 3x4 :sorry2:
A juz myslalam ze mnie zwyzywacie jak ostatnio moja jedna zanjoma i jej siostra:no::no::no:Za wzór do nasladowania i szczególnie madre osoby ich nie uwazam ale jak juz kiedys pisalam zle znosze slowa krytyki sugerujace mi ze jestem zla matka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dzieki za odp. dziewczyny

reklama
Befatka ale w mleku modifikowanym moze jest wiecej wit D3 niz w naszym i stad nie zalecaja, a przedawkowanie tez jest groźne wiec ja bym na swoja ręke nic nie robiła W końcu oni sa lekarzami i wiedza co robia ;-) Dzieci angielskie nie maja krzywicy ;-) wiec głowa do góry i olej takie komentarze ze jestes zła matka;-)
jestes najwspanialsza mama dla Kayi :happy2:

Ja nie podaje i nie mam zamiaru podawac
jesli masz zamiar podawac to wiedz ze w danonkach jest juz wit D3
nawet ostatnio gdzies pisałysmy o danonkach;-):tak:
ja dawałam Melci serek bieluch bakus ,wiejski, homo
i mysle ze teraz te tak bedzie:tak:

Befatka tak to jest, ze jak pisza dziewczyny, w roznych krajach sa rozne zalecenia. Julek urodzil sie w Stanach i wogole nie dostawal wit. D - slonce wystarczalo a Zosce w Szwajcarii przypisano do roku po 1 kropli. No i musze przyznac, ze ze mnie straszna rozdziawa i nie mam wyrobionego nawyku podawania wiec czesto zapominam. W sumie to cale lato nie podawalam a teraz probuje sie pilnowac bo slonca mniej - ale i tak marnie mi to wychodzi. Musze sobie grafik w lazience powiesis chyba:-) (Bo my ciagle na piersi i modyfikowanego prawie wcale Zoska nie dostaje).

Darinia ja Danonkow nie dawalam i nie zamierzam dawac (jakos nie jestem do nich przekonana). Julek przezyl i nadal zyje tak jak Melcia mrowy na zwyklyh bialych serkach i to samo pewnie bedzie z Zoska:-)

Ja dawałam Aluni najczęściej Bakusie, teraz też najbardziej je lubi albo ewentualnie je też Danio. Niestety nie lubi żadnych serków ani jogurtów z kawałkami owoców.
Basi ostatnio dałam trochę twarożku ale to dosłownie pół łyżeczki.

AsiaM moja Zuza też bardzo lubi Danio i Bakusie. Uwielbia też Fantazję i zwykły Serek Wiejski!;-):tak: W ogóle to ostatnio stwierdziliśmy z Mężem, że mało jest rzeczy, których ona nie lubi, hehe A żeby było śmiesznie to jedzenie zaczynaliśmy od słoiczków i dość długo na nich była, a teraz z niczym nie ma problemu!:rofl2:

Befatka ja też uważam, że nie powinnaś się przejmować tym co my piszemy, bo w każdym kraju się inne zalecenia co do wit. D3. Tak samo jest np. ze szczepionkami - za granicą te które są obowiązkowe, my cały czas musimy podawać prywatnie.
No i widzę, że Kayusia też ma dość duże ciemiączko, tak jak moja Martynka.:tak:;-)

reklama
Niekat ja wprowadzałam Zuzi tak około roczku, więc jeszcze bym poczekała, tym bardziej, że Marcelek ma problemy skórne...

Do góry