reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmimy...

Niekat - mój małżon będąc niemowlęciem nie jadł więcej niż 50 ml.... co godzinę albo częściej :-D:-D:-D
Tymon też już się kręci i nie można przy nim gadać jak je, bo zaraz odwraca głowę.
no to Marcel tak własnie jada - często ale po mało:nerd:nasze dzieci są już tak ciekawe świata ze ejdzenie schodzi na dalszy plan:tak:Oli do tej pory często nei ma czasu zjeść:sorry2:

reklama
Niekat Julka je podobnie jak małżon Ninja gdy był niemowlęciem, mało ale za to często :laugh2: współczuję tylko mojej mamie która za półtora tygodnia będzie się nią zajmować bo z butlą to już więcej zachodu:baffled::-D

u nas uleczenie na jabłuszko Zuzia po połówce słoiczka plamy w okolicach oczka ina boczkach główki znika to jednak po 10minutach więc jabłko odstawiamy:-(

Wczoraj kupiłam przy okazji zakupów w markecie jabłuszko i marchewkę Gerbera, miałam ją dać Tymkowi, ale stwierdziłam, że jadnak poczekam bo cycuś przecież najlepszy. Po prostu nie nie mogę się doczekać widoku umorusanego dzioba, hahahahahaaha - no ale pokusę opanowałam :-D

Dziewczyny jaką kaszkę podajecie maluszkom do marchewki czy deserku? Bo nam zaleciła dr podać do warzyw lub owoców kaszkę glutenową a patrzyłam to wszystkie są bezglutenowe:dry:. I jakie proporcje podajecie na początek?

Hej Dziewczynki!

Nam juz pediatra zalecila wprowadzic gluten. Codziennie, po 2/3 gramy (ok. pol lyzeczki), do jedzenia.
Gotuje kasze manne na wodzie, pozniej przelewam wszystko przez sitko i dodaje pol lyzeczki kaszy do obiadku.

reklama
Dziewczyny ile dni zajmowało Wam podawanie pierwszych warzyw: pierwszy dzień kilka łyżeczek, następnego trochę więcej, itd do pełnego słoiczka - chodzi mi po ilu dniach podawałyście cały słoiczek?
I jeszcze jedno - jak się wprowadza nowe smaki, to też jest taka zasada, że najpierw parę łyżeczek, i następne dni coraz więcej?

Do góry