reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmimy piersia :)

monikasia, to co ja stosuję to esputicon i jest polskim lekiem. Ale są jeszcze inne , może np. u Ciebie będzie infacol, espumisan. Jeżeli masz jakies dojście do ppolskich leków to jeszcze jest bobotic. Wiesz one maja ten sam środek simeticon, tylko różni producenci i różne nazwy. A jeszcze jest gripe water-wiem, że jest w Niemczech ale ja tego nigdy nie stosowałam. Wiem tylko, że trzeba prawie przy każdym karmieniu, a te krople to rano i wieczorem po 1 kropelce. A naprawdę świetnie działają. Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję na Twoje pytanie ale nie siedziałam przed komputerem wcześniej.

reklama
A my sie karmimy piersia i butelka ! i juz sie nie czuje gorsza ze dokarmiam go butla ...bo chce by nabieral na wadze a jak jest na samym cycu to ni uja :-( no ale mam nadzieje ze teraz bedzie juz tylko lepiej . A Wy dziewczeta trzymajcie sie tam :* Kocham Was :*

hej. no u mnie z karmieniem piersią niema problemu. mały wcina aż mu sie uszy trzęsą :D Oprócz tego że mam bardzo dużo pokarmu bolą piersi i na wieczór twardnieją troche.

A my sie juz praktycznie w ogole nie karmimy piersia :(((((((( Mały nie chce juz w ogole z cyca jesc....

Dziewczyny,
moja Hania po każdym karmieniu ma jakieś bóle. To jest to kolka tylko króciutko.Na kolkę bierze krople i ogólnie pomagają. Ale widać, że małą boli brzuszek i ma trudności z gazami. Doczytałam , że może to być dodatkowo nietolerancja na laktozę. A że jest jej najwięcej w pierwszych kroplach pokarmu, należy nie podawać ich maluszkowi. Dzisiaj spróbuję pamięać o tym przed kążdym karmieniem. Może się uda to :tak:opanować

Dziewczyny
jak moge to polecam karmniki polskiej firmy amazonka www.e-amazonka . Są w cenach od 32 do 40paru zł. Ja mam 2 takie, zamówiłam wymyslalam jeszcze rozmiary bo chciałam wąski pod biustem a duże miseczki-chociaż raz widac , że mam porządny biust:)) jak Pamela Anderson:)). Przerabiali 2 razy na moje zachcianki i naprawdę są świetne. A , przeróbki zrobili za darmo :) i po poprawkach 2 raz przysłali na swój koszt. Zaskoczyli mnie bardzo pozytywnie.
A Wy jak sobie radzicie z biustonoszami?

reklama
Ooo, ludzie nawet nie pytaj :((( Kupilam taki bawelniany przed porodem i jest o d... rozbic:((( Mam za ciezkie piersi i tyle do takiego stanika....nosze go tylko w domu a jak gdzies wychodze to wkladam "normalny".
Myslalam, zeby samemu zrobic tzn przerobic ale narazie nie mam na to czasu buuuu....
Zaraz wskakuje na te str. ktora podalas;)

Do góry