reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

paula nom .. zdarza się że 300 zje... ale też nieraz 240 jej starczy :-)
to jak 300 Cię szokuje to nie wiem co byś powiedziała na Vi bo ona zjadała 2x300 na noc :tak: wypijała jedną butę(a raczej niekapek) siadała na łózku i wołała "moooo moooo" czyli mleko.. robiłam 2 butlę i dipier tą jak wypiła to zasnęła... miała taki okres przez ok 3 miesiące... to mleka się nakupowałam wtedy :-p hehe
i też było to w okolicach roczku ale dokładnie które miesiace nie pamiętam .. wiem tylko ze zima :-p

reklama
jejku co za ilości mleczka :-D u nas max 180 , nigdy więcej.
Lenusia ma ostatnio niezły spust, bo zjada dwa obiady :tak: daje jej różnie, albo sloiczek albo sama robię, drugi obiadek to zawsze nasz obiad. jak tylko zobaczy, że ktos mieli paszczą to od razu przyczłapuje i zaczyna mlaskać :-D najlepiej jadlaby cały dzień :tak: nie wiem ile waży ale bardzo urosła ostatnio, może w przyszłym tygodniu pójde do przychodni sprawdzić.

Kamciato pielucha po nocy ważyła co najmniej kilo:-D
u nas max 200ml idzie, najczęściej 150 na spanie.Rano to połowa tego, jakoś mlecznym potworem nie jest:-p

Ja zlikwidowałam mleko przed dzienną drzemką bo młodzian jakoś gardzi jedzeniem i tylko mleko by jadł. Wieczorem zjada jakieś 260 ml mleka z kleikiem ryżowym,a nad ranem 180 mu robię.

No już się tak nie chwalcie z tym mlekiem my wypijamy 30 i co tam:-D
Dziś wymyśliłam jak przemycić mleko małemu:-) i jestem zadowolona bo wcinał aż miło
Pokruszyłam 4 biszkopty zalałam 90 Bebiko dodałam deserek i mały wcinała :-)

A ja nie wiem ile mleka Pola wypija z cycka :p
Zjada kaszke, zjada jogurt - wiec chyba mlecznych jej nie brakuje.. ( do kaszki czasami dosypuje lyzeczke Enfamil - mleczka..)

Odkrylam ostatnio takie pałeczki wielozbozowe z blonnikiem Junior - firmy Granex, pycha, wlasnie je zajadam, kupilam je z mysla o Poli, moze by jej pomogly na te zaparcia, dalam pare, smakowalo .. jak myslicie?? nie za ciezkie to dla niej... ?

Maja nie pomogę..A byłaś u lekarza???

Paula
nie je mleka ale może za to inne produkty mleczne wcina? Znajomej maluch odrzucił mleka,ale lekarka powiedziała że jak je jogurty kefiry twarożki to nie ma się czym martwić :)

reklama
majusia ja też nie pomogę ;( kurcze tak bardzo szkoda Polci, niech te zaparcia sie juz skończą. jak czytalam o jej ostatnich męczarniach to aż mi się płakac zachciało ;(