reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Maja a próbowałaś Duphalac, jest bez recepty i ponoć skuteczny, no i Laktulosum też możesz jej podać, a pałeczki wielozbożowe wskazane jak najbardziej. Są też kaszki nestle z śliwkami. Przy zaparciach bardzo ważne jest aby mała piła dużo wody można też podawać sok pomarańczowy Nadia uwielbia pić sok pomarańczowy ze szklanki.

Mleka to u nas w dzień nie ma wogóle ostatnio jakoś tak chciałam dać i pogardziła na noc idzie 300, po 2 godzinach jeszcze 180 poprawia, no i nad ranem 180 za każdym razem dostaje albo z kaszką albo kleik ryżowy czy kukurydziany.

reklama
jaipur pieluchę musiałam zmieniac ok 6 nad ranem bo już pękała z przepełnienia ;-) hehe
a teraz.. nawet całego obiadu czasem nie chce zjeść :-p i uceka od stołu ;-)
paula niezły mix :-)
maja możesz pokazać o jakie pałeczki chodzi??
z zaparciami współczuję bardzo :-( normalnie Polcia się tak musi biedulka namęczyć ehhh
maja myślę że czas zmienić lekarza na innego.... bo ten to jakis oszołom !

Maja - bidulka Polcia kochana. Może spróbuj poszukać innego pediatry w swoim mieście. Bo te to ewidentnie konował jest. Normalnie nakopać mu, takie rady to se może w d...wsadzić.
Ja banana nie mogę dawać choć Martynka bardzo lubi. Za nic nie może kupci zrobić.

Dzieki dziewczynki, zaparcie minelo, wtedy po tym masakrycznym dniu - to pojawila sie kupka razy dwa, byla i na drugi dzien razy 3. Na razie po problemie, tylko kiedy znow sie pojawi?...ehhhh,,, w srode mamy usg brzuszka.
Lekarz podejscie ma fatalne, 'dzieci miewaja zapracia' taka jego gadka... 'a przyczyne trudno wyeliminowac'... wrrr...

Styna
- Pola ta Laktuloze juz dawno pila, lekarz jedynie tym dzialal i kazal jej ciagle podawac ten syrop.
Kiedys przestalam, bo nie chcialam jej ciagle tym slodkim syropem poic a i tak marnie dzialal, a teraz znowu kupilam i podaje jej wieksze dawki jak kazal lekarz.. Kaszki ma wielozbozowe, i ze sliwka z Nestle.. Wode pije na szczescie, soku pomaranczowego nie moze ze wzgledu na azs..

Ewcia
- wszystkie sloiczki ze sliwkami itp mamy juz dawno opanowane.. malej malo co pomaga na zaparcia. Na chwile podzialaly tylko jogurty..

Kamcia - GRANEX | Płatki | Wafle | Pieczywo - paleczki :))
Ta firma w ogole ma fajne, naturalne rzeczy, ja teraz sie zajadam poduszeczkami owsianymi, super alternatywa dla ohydnej owsianki, pyszka!

Ostatnia edycja:
u mnie też zdarza się spanko po 6-7 godzin,o dziwo najczęściej w dzień, w nocy to tak ok 4 godziny.
Wczoraj miałam zakręconą sytuację- położylismy się wszyscy ok17, na drzemkę, wykorzystując to ,że mały poszedł spać.Budzę się bo słyszę pokrzykiwania juniora, taka wypoczęta- jest jasno, patrzę na zegarek , a tam 8. I spanikowałam:-D bo pomyślałam sobie, że jest 8 rano:-D o jezu, to junior jest bliski śmierci głodowej:-D ha ha

Sentymentalnie dopóki nie przeczytałam posta Jaipur:-D:-D:-D:-D

reklama