reklama
lepidoptera
Fanka BB :)
U nas mleko jest na pierwsze śniadanie, po przebudzeniu, ale niewielka ilość (120ml) i później przed spaniem wieczorkiem. W ciągu dnia na drugie śniadanie albo na kolację - podwieczorek jest jakaś mleczna kaszka, owsianka, co tez traktuję jako mleczny posiłek.
Kamcia Nadia do tej pory dostawała na śniadanie (9-10) jogurt (tylko to chce rano jeść i duży jogurt cały wcina) Potem ok. 11 piła mleko z kaszką (od kilku dni już tego nie dostaje), między 14 a 15 obiad i tu zależy co ugotuję ( ale i tak nic jej niesmakuje ostatnio oprócz rosołu) O 16 butla (dzisiaj jej nie dostała) potem ok 17 owoce 19 kaszka łyżeczką za dużo jej nie zjada ale zawsze coś tam, 21 butla 300 ml z kaszką 22-23 butla no i 4-5 butla czasami zdarzyło jej się o 14 tak drzeć bo głodna a obiadu nie że też musiałam butlę dać, ale teraz postanowiłam być twarda jak umie jeść paluszki to i mięsko może zjeść, więc nie ma mleka w dzień i koniec kropka, a jak się uprę to nie ma bata nie popuszczę.
Futrzaczek
Mamusia dwóch synusiów!
Mój szkrab przyzwyczaił się do słoiczkowego jedzenia i nie zawsze chce jeść to co mu zrobię i średnio mi to na rękę ( choć wiem że to tylko moja wina ) ale teraz mu mieszam dania z ziemniaczkami , kaszą czy ryżem czy makaronem i taki słoiczek mam na dwa dni więc tragedii nie ma
a mleko to różnie dostaje ale zazwyczaj 3 razy a czasami więcej jak jesteśmy gdzieś poza domem bo wtedy łatwiej jest mi przygotować mu mleko.
a mleko to różnie dostaje ale zazwyczaj 3 razy a czasami więcej jak jesteśmy gdzieś poza domem bo wtedy łatwiej jest mi przygotować mu mleko.
Matko Franek pije mleko na noc 210 ml ciiii bo to od nie dawna tką ilość, później w nocy, albo nad ranem 150 i tyle rano je kanapki, na drugie śniadanie kaszka, obiad (wczoraj był kapuśniak) drugie danie np jajko z ziemniaczkiem jakieś mięsko albo ryż z jabłkami różnie, w między czasie gdzieś tam jabłuszko albo kisiel, jogurcik ostatnio kupuję baby dream z rossmana smakują i są tańsze parę chrupek, czasem biszkopcik. No i teraz mi się wydaje że mało mleka mu daję ale w ciągu dnia nie chce wypija wody jakieś 300 ml przez cały dzień.
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
styna śniadanko powinno być lekkie i pożywne także jogurt wystarczy jeśli nie chce nic innego :-)
możesz jej do jogurta wkruszać trochę herbatników albo biszkoptów żeby po samym jogurcie nie zgłodniała do czasu obiadku skoro już wykluczyłaś to mleczko o 11 :-)
nom i jak zje ten obiad ok 14 to tak samo bytla już o 16 nie potrzebna bo obiadek syci :-) ja bym proponowała jak je taki lekki obiad jak rosołek , jeśli zgłodnieje o tej 16 bo przyuczona do butli to np podać jej drugą porcję rosołku i już a butli nie
a wieczorem jak masz ta kaszkę to moze daj jej kanapeczkę na chlebku tostowym , jest miekki , Emcia zajada na kolacje z serkiem lub szyneczką... itp... to wtedy zamiast o 21 i 23 butli zje tylko jedną butlę bo się nastyci chlebkiem .. i zostanie ta nocna butelka o 4
oczywiście jeśli uwazasz to za dobry pomysł i jeśli się sparwdzi dla Nadinki
agacio myślę że Franek je wystarczająco mleczka..
teraz takie dzieci powinny miec już stałe posiłki a mleczko jako dodatek ... więc jeśli zjada Ci tyle to jest ok :-)
Emka zjada na noc ylko 240-300 ml i to wsyztsko
a w dzięń oczywiście je jogutry czy inne rzeczy na mleku więc nie obawiam się o nią :-)
możesz jej do jogurta wkruszać trochę herbatników albo biszkoptów żeby po samym jogurcie nie zgłodniała do czasu obiadku skoro już wykluczyłaś to mleczko o 11 :-)
nom i jak zje ten obiad ok 14 to tak samo bytla już o 16 nie potrzebna bo obiadek syci :-) ja bym proponowała jak je taki lekki obiad jak rosołek , jeśli zgłodnieje o tej 16 bo przyuczona do butli to np podać jej drugą porcję rosołku i już a butli nie
a wieczorem jak masz ta kaszkę to moze daj jej kanapeczkę na chlebku tostowym , jest miekki , Emcia zajada na kolacje z serkiem lub szyneczką... itp... to wtedy zamiast o 21 i 23 butli zje tylko jedną butlę bo się nastyci chlebkiem .. i zostanie ta nocna butelka o 4
oczywiście jeśli uwazasz to za dobry pomysł i jeśli się sparwdzi dla Nadinki
agacio myślę że Franek je wystarczająco mleczka..
teraz takie dzieci powinny miec już stałe posiłki a mleczko jako dodatek ... więc jeśli zjada Ci tyle to jest ok :-)
Emka zjada na noc ylko 240-300 ml i to wsyztsko
a w dzięń oczywiście je jogutry czy inne rzeczy na mleku więc nie obawiam się o nią :-)
reklama
Futrzaczku juniorek za to nie cierpi ostatnio słoików, czasami mu brałam na wyjście, to były tylko cyrki, bo chomikował w buzi a potem sobie łapką wyjmował, albo odwracał się i pluł za siebie. Więc musiałam na świętach kombinowac mu jedzenie,a myślałam ,że będzie z głowy.Tylko deserki słoikowe zjada, ale najlepiej wymieszane z czymś- ryżem itd.