reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie

reklama
ciotki dajcie brze jakies propozycje na podwieczorek bo moja biedna pimpkowa codziennie wcina chlebek z owocem lub chlebek z jogurtem :sorry2: bo kaszka jest przed południem, a mleczko na śniadanko i kolację :tak:

u mnie to jest to, że wszystko mi sie wydaje takie malo treściwe, a ona taka drobniutka ;) ale fakt ... budyniu nie robilam, kisielu też nie, zupki owocowej też więc jest co robic :) dzięki :)

i ja się podpisuję pod kisieleem i budyniem i owockami:tak:

Kisiel z makaronem matko zaraz puszczę gluta na klawiaturę:baffled:;-) noooo ale Frankowi może smakować jutro zrobię:tak:

Bra owocki też są wartościowe a jeść dzieciaki powinny codziennie:tak:
Franek też chudzielec straszny :-( zajada

Rano kanapki jedna ze zwykłego chlebka mała albo razowe dwie bez skórki z: serem, wędliną, mięskiem, dżemem, jajkiem zapija to cherbatką miętąwą zazwyczaj
później zupa/obiad
później zależ jak wstanie z drzemki drugie danie (tego posiłku zazwyczaj nie ma)
później kaszka
później owoce albo kisiel właśnie
i już na noc mleko

Ilości tego wszystkiego są mizerne dlatego taki chudy pewnie

Lenek je owoce ale przed południem , a resztę właśnie z chlebkiem.

u nas ostatnio jest tak:

sniadanko mm
2 sniadanko kaszka z owocem
obiadek - konkret :)
podwieczorek- chlebek z owocem lub jogurtem
kolacja mm
posiłek w nocy mm

ale tak jak u ciebie agacio ilości nie takie jak mamusia by chciała :)

reklama
u nas dzien wygląda tak:
Rano zanim matka zwlecze zwłoki z wyra cycuś do oporu :p:p:p:p
Koło 9 - 300 ml kaszki owocowej
kolo 12 - obiados zazwyczaj 200 ml, ale rozpędem to potrafi wciągnąc 2 tyle
koło 16 zjada deser, czyli albo słoik, albo kisiel, albo coś. Między 12 a 16 daje mu jeszcze banana jak mam ładne, ale nie zawsze zje, albo jabco - to zazwyczaj zjada
19-20 zjada znowu ok 300 ml kaszuli
Na dobranoc cycor.
Pakuje w niego tyle tej kaszki na mm, bo samej butli Tymko nie chce wcale, a mojego mleka to jest tyle co kot napłakał, więc jakoś się staram nadrabiać. Czasami podam też jakiś jogurcik ale to rzadko.

Zdażają się dni lepsze i gorsze, czasem mu daje flipsy, albo wafle ryżowe a czasem nie.

Z napojów to Tymol właściwie nie chce nić po za wodą. Sam pije z kubeczka tego 360 stopni, więc kiedy chce to sobie bierze i pije. Czasem dam mu sok, ale póki co podszedł mu jako tako jeden jabcowo brzoskwiniowy.

Kisiel uwielbiamy,dlatego spróbujemy tą wersje z kluskami :D
Ryż z owocami nam wybitnie póki co nie podchodzi.

Co do kanapek to najlepsze są te co mama zjada - i tu pytanie czy moge mu już dawać gryzać dorosłej wędliny (staramy się kupować zawsze jakąś lepszą - nie mielonkę, czy jakąś taką sprasowaną różówkę - tylko takie no co widać żyłki fakture mięska o i ma mięskowy kolor :p), kochamy bułeczki francuskie też!

...... I NUTELLE!

żartowałam :-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja: