reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie

Ewunia świetnie Miki zajada:tak:
Matusia oj wiem wiem Majeczka wszystkożerna i w każdych ilościach nic tylko się cieszyć. Tulę kochana bo pewnie smutno, że cycy pożegnałyście:-( Ale powiedz sama zakończyłaś czy Maja odrzuciła pierś?

reklama
U nas śniadanie ok 8.30 - mleko 240 ml, ok. 12.15 - duży obiad, 16.00 - podwieczorek (kaszka ponad 200 ml lub jakiś duży słoik owocowo-zbożowy lub owocowo-twarożkowy), następnie drugi obiad nam wydziamguje z talerzy jak my jemy, ale to już niepełna porcja;) W międzyczasie chrupek albo biszkopt, na noc mleko 240 ml i śpimy.
W ciągu dnia piciu, zazwyczaj woda, słaba herbata albo rozcieńczony sok, ale za wiele to Franklin nie wypija.

Ja też mówię na Franka Franklin czasami:-p

A mleko na noc to wam maluchy piją na raz? Bo moje dziecko to chyba 4 podejścia ma:baffled: wypija część - kupa, przebieram wypija drugą część - wstaje i hopsa i tak aż wypije do końca ale nigdy 240:no: 180 zawsze robię, czasem ostanią część już na śpiąco wypija:tak:

Ja pitole to mój Franklin chyba ADHD ma:baffled: jak je obiadek to musi coś w ręce trzymać albo czymś się bawić, a jak nie dostarczy się mu rozrywki nie otworzy paszczy:dry: mleka odkąd karmię mm w życiu na raz nie wypił, on nie ma czasu na jedzenie wszystko na około ciekawsze:dry:

pięknie zjadają te Nasze maluchy pięknie :-)! jedne więcej drugie mniej ale to normalne :tak:

My teraz m/w tak:
7rano - 120-150 ml mleczka mm
9- 10 - 150 ml kaszki ( różne )
13-14- obiadek
17- jakiś deserek , owoc , kaszka
20- mleczko 180 ml
i w nocy dwa razy po 120ml mleczka.

i przed drzemkami ma a ich dwie w ciągu dnia daje wodę zabielona mleczkiem ( 120 ml )i odpływa w krainę snu . :-D

Żelka możesz dawać normalnej wędliny moja Nadia uwielbia szynkę babuni droga jest ale dla niej kupuję kilka plasterków.

U nas 5-6 180 mm
9-10 pół kromeczki chleba z szynką albo twarożkiem
11- 180 mm
14-15 obiad 200 ml zupki czy drugiego dania( jeszcze nie udało nam się wprowadzić dwóch dań)
16- 180 mm
18- owoce ze słoiczka
20- kaszka butelką 300 - 330 ml
22- 23 180 mm

W między czasie dostaje jakiegoś chrupka kukurydzianego, wafelka ryżowego , paluszki i raz w tygodniu czekoladkę ale ta jej nie szczególnie podpada czasami zje całą ale z reguły to tylko zabawa z rozmazywania jest. Daję jej też świeże owoce jabłko banan gruszka truskawka, ale zdecydowanie woli słoiczkowe.

reklama
Jedliśmy kanapy dziś ze schabem oj zajadalimy - dwie kromy ciemnego chleba opitoliliśmy takie ze środka - znaczy skórke mama zjadła reszte Tymono :tak: